Emily Pedersen vil forsvare de europæiske farver med hjerte og sjæl

Den danske golfspiller Emily Pedersen er med på det europæiske hold, som fredag tager hul på Solheim Cup-turneringen, hvor Europa møder USA.

Alene mod alle de andre.

Jo. Selvom golf er et spil med mange regler og begreber, er essensen ganske simpel.

Har man brugt færre slag end konkurrenterne, vinder man.

Men hvert andet år bliver jeg'et skiftet ud med et vi, når nogle af verdens bedste golfspillere dyster om Solheim Cup-trofæet.

En holdturnering, hvor Europa møder USA, og i år er det med danske Emily Pedersen som en del af den europæiske trup.

Og netop det at være en del af et hold, er med til at gøre turneringen speciel, fortæller den danske golfspiller. Pludselig har præstationerne nemlig konsekvenser for andre.

- Normalt spiller vi jo kun for os selv, så det er sjovt at spille for noget andet. Nu spiller man ikke om penge, men for den ære det er, at få lov at repræsentere Europa, siger Emily Pedersen.

'Det er lige fedt hver gang'

Det er tredje gang Emily Pedersen er med på det europæiske hold til den prestigefyldte turnering. De første to gange blev der spillet i USA, men denne gang dystes der i Europa, når Finca Cortesin-banen i det sydlige Spanien lægger græs til, og det drysser lige lidt ekstra krydderi på oplevelsen.

- Man er lige meget oppe at køre hver gang, men det er første gang, jeg spiller på hjemmebane i Europa, så jeg glæder mig til at se, hvordan det bliver med masser af hjemmefans, siger den danske golfspiller.

Første gang hun var med til Solheim Cup var i 2017. Dengang var hun 21 år, og oplevelsen var alt andet god.

Flere golfspillere ytrede sig på sociale medier om, at hun ikke havde fortjent at være med, og under selve turneringen blev det til tre nederlag i lige så mange kampe.

Det sendte hende ud i en nedtur. Både golfmæssigt og menneskeligt.

Men i 2021 havde Emily Pedersen kæmpet sig tilbage i golfeliten og var endnu engang blandt Europas 12 udvalgte spillere til Solheim Cup.

Nu er hun så for tredje gang i karrieren klar til at repræsentere Europa. Denne gang på et noget mere stabilt fundament.

- Senest jeg var med, var det lidt en overvindelse for mig at skulle spille igen. Men nu er der gået seks år, og jeg er vokset meget. Både som menneske og spiller.

- Dengang var jeg ny i USA, nu er jeg meget mere komfortabel omkring, hvem jeg er og med mit spil, siger Emily Pedersen.

Golf er et satans spil

Den 27-årige danske golfspiller kom med på årets europæiske hold som et af kaptajnens fire wildcards. For spillet har i denne sæson ikke været prangende, men rutinen fra to tidligere deltagelser kan man ikke tage fra hende.

- Man håber altid på at spille sit bedste, men golf er en sport, som er svær at time, siger Emily Pedersen.

- Det handler om at ramme ugen, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, og spille med hjerte og sjæl, men jeg dør ikke, hvis jeg ikke rammer topformen.

Det er ikke ofte, at Emily Pedersen (venstre) har behov for at give knuckles til en holdkammerat. Men ved Solheim Cup er der rig mulighed for at dyrke holdånden. (Foto: © Maddie Meyer, Ritzau Scanpix)
Det er ikke ofte, at Emily Pedersen (venstre) har behov for at give knuckles til en holdkammerat. Men ved Solheim Cup er der rig mulighed for at dyrke holdånden. (Foto: © Maddie Meyer, Ritzau Scanpix)

Solheim Cup adskiller sig fra almindelige golfturneringer ved, at den spilles som en holdkonkurrence. De to første dage dyster spillerne to og to mod hinanden, inden der på sidstedagen spilles én mod én.

Og det giver et ekstra pres, men også en øget motivation til at bide tænderne sammen, hvis tingene ikke kører.

- Man bliver måske gejlet lidt mere op og tager sig en smule mere sammen, fordi det ikke kun handler om en selv. Man vil ikke skuffe sine holdkammerater, og vil derfor gerne gøre sit bedste, og det giver lige et ekstra boost.

Derfor er holdånden også en vigtig medspiller, og selvom Emily Pedersen ikke som sådan blander sig i de andres spil, er tingene talt igennem på det europæiske hold.

- Vi snakker meget om, at vi som hold godt ved, at alle gør sit bedste.

- Golf er et satans spil en gang i mellem, hvor det er svært at få tingene til at gå op i en højere enhed, og det forstår alle, hvis man har gode holdkammerater, siger Emily Pedersen.

Solheim Cup begynder fredag klokken 08.00 og slutter søndag klokken 18.00. Du kan følge med i turneringen på dr.dk eller se den på Discovery +.