Europa indhenter USA og tager føringen i Ryder Cup

Europæerne var langt bedre i foursomes end i fourballs og tog fredag eftermiddag føringen i Ryder Cup.

Justin Rose og Henrik Stenson var med til at sikre europæisk Ryder Cup-succes fredag eftermiddag. (Foto: Carl Recine © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Efter en dårlig start på Ryder Cup havde Thomas Bjørns europæiske hold en flot eftermiddag på førstedagen af golfdysten mod USA.

Europa gik fra at være bagud 1-3 til at være foran 4-3, da de første tre foursomes var afgjort. I en foursome skiftes spillerne på det samme hold til at slå til bolden.

Henrik Stenson og Justin Rose sikrede sig eftermiddagens første europæiske point, da de efter 16 huller ikke længere kunne hentes af Dustin Johnson og Rickie Fowler.

Kort efter var det officielt, at også Ian Poulter og Rory McIlroy havde sikret Europa et point via en sejr over Bubba Watson og Webb Simpson.

Poulter og McIlroy vandt 4&2, hvilket vil sige, at duoen var foran med fire huller, da der kun var to huller tilbage at spille.

Olesen ikke med

Der spilles hulspil i Ryder Cup. Det vil sige, at den spiller eller duo, der bruger færrest slag på det enkelte hul, vinder hullet.

Den mest suveræne sejr stod spanieren Sergio García og svenskeren Alex Norén for.

Efter de første ni huller var det europæiske par foran med syv, og selv om Phil Mickelson og Bryson Dechambeau vandt tre huller, var matchen afgjort efter hul 14, da Garcia og Norén var oppe med fem huller.

Thorbjørn Olesen deltog ikke i en af foursome-matcherne. Tidligere fredag tabte han sammen med Rory McIlroy i en fourball.

/ritzau/

Facebook
Twitter