Europa og Højgaard generobrer Ryder Cup-tronen med storsejr

Golfspilleren Nicolai Højgaard og resten af Europa-mandskabet vinder over USA i Ryder Cup.

Europa endte med en sejr på fem point efter søndagens singler. (Foto: © Guglielmo Mangiapane, Ritzau Scanpix)

Nicolai Højgaard og resten af golfspillerne fra Europa-holdet har haft vind i sejlene de seneste par dage i Ryder Cup i Rom.

På den sidste og afgørende dag søndag bed USA mere fra sig, men europæernes føring var for stor til at amerikanerne for alvor truede Europa-sejren i dagens 12 singler. Derfor endte det med en samlet sejr på 16½-11½ til Europa, som altså revancherede sidste års nederlag til USA.

Danske Højgaard startede dagen på fremragende vis, da han efter de første tre huller var to point bedre end sin konkurrent, Xander Schauffele.

Nicolai Højgaard fik en forrygende start ved søndagens singler i Ryder Cup. (Foto: © ALBERTO PIZZOLI, Ritzau Scanpix)

Overhånden holdt dog ikke længe, for få huller efter lavede amerikaneren tre birdies i træk, og da Højgaard samtidig kun formåede at spille par på de samme huller, var danskeren pludselig bagude.

Det lykkedes ikke danskeren at følge med niveauet på sin put-stærke amerikanske modstander, og derfor tabte Højgaard til slut sin duel mod Schauffele tre huller nede.

En skuffende afslutning for danskeren, men heldigvis for ham var der andre fra Europa-mandskabet, der havde tur i den. Særligt nordmanden Viktor Hovland og nordireren Rory McIlroy satte deres konkurrenter til vægs, da de sejrede med henholdsvis fire og tre huller op.

Der var godt tændt op for Rory McIlroy undervejs i søndagens singler ved Ryder Cup, der fik tilskuerne til at juble med. (Foto: © Ettrore Ferrari, Ritzau Scanpix)

Alligevel var det amerikanerne, der i lang tid så ud til at hive flest point ud af søndagens singler. Men en slutspurt fra Europa sørgede for, at begge lejre tog fem sejre hver.

Med to uafgjorte resultater udover var det dog længe godt for europæerne, der med en føring forinden dagens runder på fem point havde en stor fejlmargin.

Så da Tommy Fleetwood på det 15. hul slog sig flot ud, mens Rickie Fowler skød i vandet, bragte Fleetwood sig selv foran med to huller over og sikrede samtidig Europa det sidste halve point de manglede for at nå vindercifrene 14½.

Det gav Europa sejren, der til sidst sluttede den samlede stilling med 16½ point, mens USA måtte tage til takke med 11½ af slagsen. Og det betyder, at den samlede sejr og Ryder Cup-trofæet igen endte i europæernes hænder efter solide præstationer over hele weekenden.