Fra speedway-champ til golf-caddie

Hans Nielsen stiller op som caddie for sin 13-årige datter, Daisy Nielsen, i denne uges Nykredit Masters i Helsingør. Se indslaget med den 22-dobbelte verdensmester her.

Hans Nielsen (her med Ole Olsen ved sin side) har skiftet cyklen ud med golfvognen for at være caddie for datteren Daisy. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Det bare 13-årige golftalent Daisy Nielsen skal for første gang prøve kræfter med de bedste seniorer, når kvindernes Europa Tour i denne uge er i Helsingør.

En 13-årig på Europa Touren er i sig selv opsigtsvækkende, men Daisy Nielsen har oven i købet en 22-dobbelt verdensmester med som caddie.

Daisy Nielsens far er nemlig den tidligere speedway-kører Hans Nielsen, der har byttet speedwaycyklen ud med en golfvogn for at kunne bakke sin datter op. Han erkender dog, at det ikke er golfteknik, der er hans stærke side.

- Rent golfmæssigt er det ikke mig, hun skal kigge på. Så hun skal bare gøre, som jeg siger, og ikke som jeg gør, siger Hans Nielsen.

Daisy Nielsen har fået et wildcard til turneringen efter flere gode præstationer tidligere på året. Hun mener, at hun kan lære mange ting af sin far, der blev verdensmester første gang som teenager.

- Han ville vinde og vinde stort. Og altid være den bedste. Det er sådan nogle ting, han kan hjælpe mig med, siger Daisy Nielsen.

I første omgang håber hun at kunne klare cuttet i turneringen. På længere sigt er det hendes mål at blive professionel inden, hun fylder 18 år.

Nykredit Masters starter i dag i Helsingør Golf Club. Der er en førstepræmie på omkring 220.000 kroner til vinderen.

13-årige Daisy Nielsen håber at klare cuttet i Nykredit Masters. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532902fc6187a21d78e65925

Facebook
Twitter