Gåsehudsfremkaldende Ryder Cup-debut for Olesen

Thorbjørn Olesen tabte sin fourball sammen med makkeren Rory McIlroy, men debuten i Ryder Cup var alligevel helt fantastisk.

Thorbjørn Olesen fik gåsehud, da han debuterede i Ryder Cup. (Foto: Matt Dunham © Scanpix)

Resultatmæssigt blev det ikke en drømmedebut for Thorbjørn Olesen i Ryder Cup, da han sammen med sin irske makker Rory McIlroy begyndte dysten med et nederlag til verdensetteren, Dustin Johnson, og Rickie Fowler.

Ikke desto mindre havde Olesen det helt store smil på.

- Det var en fantastisk fornemmelse. Bare turen ned til første hul sammen med Rory. Det var meget specielt og jeg fik gåsehud. Det var så ærgerligt, at vi ikke får noget momentum derude og ikke får holet det der ene put, der lige kunne sætte os i gang, siger Thorbjørn Olesen, der ude på banen ikke følte sig tynget af, at han repræsenterede Europa og ikke bare sig selv.

- Selvfølgelig er der et vist pres, men man spiller mere for ens hold og sine holdkammerater. Det er det, der betyder noget.

Thorbjørn Olesen kunne udover sin egen debut ved Ryder Cup også glæde sig over, at Europa leverede lidt af et comeback i løbet af dagen.

Amerikanerne skal have flere smæk

Europæerne var bagud 3-1, men det blev der i den grad lavet om på Le Golf National ved Versailles, hvor de fire europæiske foursomes-par alle vandt.

Dermed går Europa ind til lørdagens program med en føring på 5-3, hvilket naturligvis kan mærkes på stemningen i den europæiske lejr.

- Hele holdet er oppe at køre og er glade, mens amerikanerne er lidt nede efter den røvfuld, de fik her i eftermiddag. Vi skal bare ud og holde det momentum, siger Thorbjørn Olesen.

Den europæiske Ryder Cup-kaptajn, Thomas Bjørn, har valgt de første otte europæere, der skal ud fra morgenstunden i fourballs, og her er Olesen ikke blandt.

Eftermiddagens foursomes bliver først bestemt i morgen efter fourballs. Olesen er garanteret at spille single søndag, hvor alle 12 spillere skal i aktion mand-mod-mand mod en amerikaner

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter