Golfbolden flyver igen: Danmarks bedste forvandler amatørturnering til stjernetræf

Coronavirusset har i flere måneder spændt ben for golf verden over, men tilfører nu stjernespækkede felter til danske turneringer.

Nicole Broch Larsen ser frem til at spille turneringer på dansk grund, inden hun igen vender tilbage på LPGA Tour. (Foto: Eric Bolte © Scanpix)

Danmarks to bedste kvindelige golfspillere, Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen, der normalt er at finde på verdens bedste kvindelige tour, LPGA Tour, bytter i den kommende måned den nordamerikanske fairway ud med den danske.

LPGA Tour har været lukket ned siden februar, men står til at blive

genoptaget
i midten af juli. Derfor bruger de to danskere nu sæsonens første turneringer herhjemme til at få finpudset formen.

Allerede i weekenden løber den første danske eliteturnering, DGU Elite Tour II i Helsingør, af stablen. Nicole Broch Larsen ser frem til at få selskab af de bedste danske amatører sammen med Nanna Koerstz Madsen.

- Selvom det 'kun' er en DGU Elite Tour, så er jeg sikker på, pigerne og damerne er sultne efter at slå os. Det lægger pres på os, at vi har et højere niveau. Det bliver ikke bare et spil hyggegolf. Jeg glæder mig helt vildt, siger Nicole Broch Larsen, der spillede sin seneste turnering i februar i Australien.

Nicole Broch Larsen har ikke spillet en turnering på dansk grund siden 2013.

- Jeg er sikker på, at nogen af de mentale ting, som jeg normalt står over for i normale turneringer også gør sig gældende her. På den måde ser jeg det som virkelig god træning og forberedelse til at spille på LPGA igen, siger danskeren, der er nummer 68 på

verdensranglisten
.

Nicole Broch Larsen ser frem til at teste sig selv på dansk grund efter en periode uden turneringer. (Foto: Eric Bolte © Scanpix)

Turneringerne fortsætter hele juni

Nanna Koerstz og Nicole Broch er også blandt de seks damespillere, der dyster blandt herrerne på den danske ECCO Tour, når professionel golf igen kan afvikles den 8.-10. juni uden tilskuere.

Konkurrencen spidser endnu mere til, når de to danske golfkvinder fortsætter til Himmerland sidst i juni, hvor de bedste danske professionelle golfspillere for første gang er samlet til at spille et professionelt DM.

Udover de to LPGA-danskere deltager også kendte herrenavne som Lucas Bjerregaard, Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen, Rasmus og Nicolai Højgaard, Jeff Winther og Joachim B. Hansen.

Usikkerhed om overlevelse blev vendt til ro

Mens Nanna Koerstz og Nicole Broch har været vidner til, at turneringerne i USA er blevet aflyst på stribe, er usikkerheden om at bevare adgangen til LPGA Tour i 2021 også blevet større og større.

- Jeg var et rigtig godt sted sidste halvdel af sæsonen sidste år, og jeg glædede mig helt vildt til at komme ud igen og bygge videre på det, jeg havde. Så det har selvfølgelig været lidt træls med pausen, siger Nicole Broch Larsen, der i august 2019 var tæt på at sikre den første danske LPGA-sejr nogensinde, men måtte nøjes med en andenplads.

- Nanna (Koerstz, red.) og jeg har begge snakket om, at den største usikkerhed for os har været at spille om at sikre vores status på LPGA Tour i 2021 på et halvt år eller mindre. Det er ikke sikkert, man rammer formen, og så kan man pludselig stå og have lang næse, siger den 27-årige dansker.

Nicole Broch Larsen ser frem til at komme til hverdagen på LPGA Tour. Her ses hun under tredje runde ved LPGA-turneringen Canadian Pacific Women's Open i 2019. (Foto: Eric Bolte © Scanpix)

I sidste uge fik de to kvindelige golfspillere dog den glædelige nyhed om, at LPGA lader dem og de

resterende
spillere bevare deres spilletilladelser i 2021 grundet rejserestriktioner og tuneringsaflysninger.

- Det giver helt sikkert en ro i forhold til, hvis jeg ikke føler, situationen er tryg nok til at rejse ud og spille igen, men også en ro til at spille lidt mere frit. Det skulle ikke undre mig, hvis en af os laver et sindssygt godt resultat på LPGA, fordi vi nu bare kan spille frit og kun spiller om pengene, siger Nicole Broch Larsen, der glæder sig til at vende tilbage.

- Bare det der med at sidde i en flyver i otte timer til USA, det glæder jeg mig meget til. Det gør man altså ikke så tit, siger Nicole Broch Larsen grinende.

Facebook
Twitter