Hudløs ærlig Thomas Bjørn fortæller om sin kamp med depressioner: 'Jeg var tæt på at stoppe'

Den danske golfveteran fortæller i et stort interview i The Guardian om golfsportens skyggeside.

Thomas Bjørn var i september 2018 kaptajn for det europæiske hold, som vandt Ryder Cup. (Foto: Paul Childs © Scanpix)

Han er Danmarks mest vindende golfspiller nogensinde med sine 15 sejre på Europa Touren og havde samtidig æren af at være kaptajn for det vindende europæiske hold ved sidste års Ryder Cup.

Men trods den massive succes og en tilværelse med millioner på bankbogen åbner 48-årige Thomas Bjørn nu op for de mentale udfordringer, som han og mange andre golfstjerner kæmper med. Det sker i et stort interview med britiske The Guardian.

- Jeg var tæt på at opgive sporten. Til sidst havde jeg nærmest ikke lyst til at stå op om morgenen. Den slags sker, når problemerne inde i dit hoved vokser sig langt større, end de i virkeligheden er. De overtager dit sind, fortæller Thomas Bjørn.

Ifølge den danske golfstjerne er sporten mentalt opslidende. Du er din egen værste fjende og kan let komme til at overanalysere alting.

For Thomas Bjørn flyttede de mange spekulationer med fra golfbanen ind i privatlivet, og han fortæller, hvordan han i både 2004 og 2010 kæmpede med reelle depressioner.

En af hans metoder til at bryde med de negative tanker var at føre samtaler med sit eget spejlbillede.

Thomas Bjørn fortæller mere om det mentale spil i golfsporten i den netop udkomne bog "Mind Game - The Secret of Golf's Winners", som er skrevet i samarbejde med forfatteren Michael Calvin.

Den unge danske golfspiller, Emily Pedersen, fortalte tidligere på året til DR Sporten, hvordan hun har kæmpet med modgang og mentale nedture.

Hun har haft stor gavn af at arbejde med en mental coach og en psykolog.

- Jeg har fået rigtig meget ud af det, men jeg synes også, det er svært at gå til psykolog, fordi det virker så tabubelagt.

- Man skal ikke kun kunne tale om tingene, når det går godt, men også kunne åbne op og sige, at det kører ikke lige nu, og jeg arbejder på det, fortalte Emily Pedersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk