Kabinemedlem fra tiltalt dansk golfspillers fly: ’Har aldrig oplevet så dårlig opførsel’

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen nægter sig fortsat skyldig i sagen, der falder dom i senere på ugen.

Thorbjørn Olesen nægter sig skyldig i sagen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Efter mere end to års venten fældes der i denne uge dom over den danske golfspiller Thorbjørn Olesen.

Retssagen med den danske golfstjerne, der er tiltalt for to milde voldsparagraffer samt for at være beruset om bord på et fly, begyndte i går.

Nu har flere medlemmer af kabinepersonalet fra flyet givet konkrete eksempler på anklagerne, men Olesen nægter sig fortsat skyldig.

Den unavngivne kvinde, den danske golfspiller er tiltalt for at have begået seksuelt overgreb mod, har i et skriftligt vidneudsagn, der blev læst op i retten mandag, fortalt, at den danske golfspiller havde taget fat i hendes hånd og var begyndt at kysse den uden at ville give slip igen.

- Han ville ikke give slip. Han lænede sit hoved ind mod min nakke. Jeg tænkte, at han ikke vidste, hvad han lavede, lyder det ifølge BBC fra den unavngivne kvinde.

Olesen havde, ifølge kabinemedlemmet, opført sig aggressivt over for flere af hendes kolleger, og derfor var hun meget på vagt.

- Han havde sin højre hånd på min ryg, og så tog han fat i mit bryst, og bevægede sin hånd over til mit højre bryst. Jeg var chokeret. Det overskred mine grænser, lyder det fra den unavngivne kvinde.

Thorbjørn OIesen ankommer til retten i Aldersgate House Crown Court i London. (Foto: TOM NICHOLSON © Ritzau Scanpix)

Fra en anden stewardesse Sarah Whites' skriftlige udsagn, der også er læst op i retten, forlyder det, at hun havde serveret to drinks til Olesen tidlig på turen, og at hun ’gennem sine 27 års arbejde aldrig har oplevet så dårlig opførsel på et fly’.

- Det så ud som om, at de prøvede at holde en eller anden form for fest.

Ifølge kabinemedlemmet forsøgte hun senere at hjælpe den danske golfspiller tilbage til sædet efter en tur på toilettet. Her skulle Olesen dog have gået forbi sit sæde og ind på business class i stedet.

- Han skubbede mig med sin højre hånd, ramte min højre skulder og sagde, ’det hele handler om dig, ikke? Flyt dig.’ Han overfaldt mig, lyder det i stewardessens skriftlige udtalelse.

Derudover forlyder det også fra kabinemedlemmets udtalelse, at Olesen havde tisset på en anden flypassagers sæde.

- Cirka fire timer inde i flyvningen blev jeg gjort opmærksom på, at en passager havde trykket på ringeklokken for at informere om, at hr. Olesen havde rejst sig og urineret over manden, hans sæde og gangen, forlyder det fra Sarah Whites skriftlige udtalelse.

Ifølge Sky Sports sagde Olesen mandag, at han ikke kan huske, hvad der skete på flyveturen fra USA til London efter at have drukket alkohol og taget sovepiller.

I en høring tilbage i september 2019 kom det frem, at golfspilleren ikke benægter hændelserne, men at han samtidig ikke kan erklære sig skyldig, fordi han altså ikke husker, hvad der er sket.

De to voldsparagrafer som Olesen er tiltalt for er henholdsvis ’sexual assault on a female’, hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke, samt ’assault by beating’, som i engelsk lov dækker over overfald af mindre grov karakter.

Der ventes at falde dom over Thorbjørn Olesens adfærd på flyveturen i løbet af denne uge.

Hvad sagen kan få af betydning for hans fremtid inden for golf, kan du læse om her.

FacebookTwitter