Kaptajn Bjørn parrede Olesen og McIlroy: ’De ville gerne spille med hinanden’

Thomas Bjørn har valgt at åbne Ryder Cup med Thorbjørn Olesen og Rory McIlroy sammen, og det passer dem begge godt.

Thorbjørn Olesen og Rory McIlroy åbner Ryder Cup sammen. (Foto: Paul Childs © Scanpix)

Så er det altså ved at være alvor. Fredag morgen bliver Ryder Cup slået i gang i Paris, og det bliver hurtigt med en dansker i fokus. Som den anden match i fourballs træder Thorbjørn Olesen nemlig ud på græsset med sin partner Rory McIlroy.

Det er en parring, som Ryder Cup-kaptajnen Thomas Bjørn egentlig ikke var i tvivl om. Han så et godt partnerskab mellem danskeren om nordireren.

- De ville begge spille med hinanden, så det er da en god start. Hvis du spørger folk på vores hold, hvem de vil spille med, så er Rory (McIlroy, red.) ikke langt væk fra deres læber. Det er et ret nemt valg, forklarer Thomas Bjørn på et pressemøde dagen før starten.

- De kommer godt ud af det sammen og tilbringer meget tid sammen. Mange tænker måske, at Ryder Cup er for stort til Thorbjørn, men man kan mærke, at han virkelig nyder det. Det er sådan, at han håndterer det meste, siger Thomas Bjørn.

Det er den første gang, at Thorbjørn Olesen spiller Ryder Cup. Det er for mange golfspillere noget af det største, man kan prøve i sin karriere, så det er derfor et stort skridt. Men spørger man Olesens kaptajn og landsmand, så bliver det ikke noget problem.

- Han er blevet en central del af denne gruppe allerede. Han er den eneste, som ikke har en kone eller kæreste på holdet, men han er alligevel hurtigt en del af det. Han sidder aldrig i hjørnet, forklarer Thomas Bjørn.

- Det er godt at se fra en, som prøver det for første gang. Han kommer ikke ind med store armbevægelser. Han er bare ligesom de andre, og alle kan virkelig godt lide ham. Han er meget unik person, lyder det fra den danske kaptajn.

Fourballs fungerer på den måde, at hver spiller har hver sin bold, og den bedste score vinder hullet. McIlroy og Olesen skal derfor ikke decideret spille sammen, som man gør i foursome, hvor man deler en bold. Men de er på samme hold og kæmper imod de to stærke amerikanere Dustin Johnson og Rickie Fowler.

- De har tidligere nævnt, at de kunne spille sammen, og så har jeg derfra holdt øje med dem. Og det faldt perfekt ud for, at de skulle være sammen ud fra, hvordan de spiller og føler på golfbanen. Hvis man gerne vil spille sammen og ser frem til at komme på banen sammen, så er det en rigtig god start, siger Thomas Bjørn.

- Der er ingen garanti for, at nogen af dem går ud og spiller godt fra start af, men vi prøver at give dem rammerne til at spille godt, forklarer han.

Thorbjørn Olesen og Rory McIlroy slår ud klokken 8.25 fredag morgen dansk tid.

Facebook
Twitter