Kjeldsen klarer cuttet ved årets sidste golfmajor

Danske Søren Kjeldsen gik en runde i en under par, og dermed kan danskeren se frem til mere majorgolf i USA.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En enkelt dansker klarede cuttet ved årets sidste majorturnering i golf, PGA Championship.

Søren Kjeldsen gik fredag banen i Springfield i delstaten New Jersey i en under par, og dermed formåede han med nød og næppe at forbedre sit spil fra torsdag, hvor han gik banen i banens par - 70 slag.

Kjeldsen klarer dog cuttet, og dermed spiller danskeren også med i weekendens finalerunder. Han slår lørdag ud fra en delt 34.-plads.

Turneringens anden dansker, Thorbjørn Olesen, klarede til gengæld ikke cuttet, efter at han gik banen i fire over par. Ligesom Kjeldsen havde Olesen lagt ud med at gå banen i par torsdag.

Anderledes godt gik det for den forsvarende mester, Jason Day, der undervejs lavede syv birdies på otte huller og forblev i topstriden, hvor Jimmy Walker og Robert Streb ligger side om side på førstepladsen.

De to amerikanere har begge brugt 131 slag efter 36 huller - ni under par. Argentinske Emiliano Grillo og australske Jason Day er begge to slag efter de førende.

McIlroy klarer ikke cuttet

Walker så længe ud til at slutte dagen i førersædet, men en bogey på 18. hul betød, at Robert Streb fangede sin amerikanske kollega til sidst.

Dagen igennem spillede Streb med stort overskud, og han endte med at gå de 18 huller i imponerende syv under par. Det er en tangering af rekorden for den bedste runde i PGA Championship.

Henrik Stenson fortsatte sit stabile spil og ligger på femtepladsen efter endnu en runde i tre slag under par. Svenskeren vandt tidligere i juli British Open.

Nordirske Rory McIlroy klarede ikke cuttet, efter at den tidligere verdensetter torsdag havde gået en horribel runde i fire over par.

Verdensranglistens nummer fire lå før fredagens runde nummer 121. Det var ikke noget, som en anstændig runde på en under par kunne rette op på, og nordireren kan derfor holde tidlig weekend.

/ritzau/

Facebook
Twitter