Kjeldsen tættere på OL-plads efter flot US Masters

Søren Kjelsen er tæt på en af de to pladser ved OL i Rio, hvor golfsporten er med for første gang siden 1904.

Søren Kjeldsen blev syver ved Masters. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Søren Kjeldsen leverede karrierens hidtil bedste resultat i US Masters, da han blev delt nummer syv i årets første majorturnering.

Det var tredje gang, at Kjeldsen var kvalificeret til US Masters, som blev vundet af englænderen Danny Willett med amerikaneren Jordan Spieth på en delt andenplads sammen med englænderen Lee Westwood.

Det gode resultat til Kjeldsen betyder, at han nu er meget tæt på at sikre sig plads i sommerens øvrige majorturneringer.

Top-60 på verdensranglisten per 23. maj er kvalificeret til US Open og top-50 kommer med til British Open, og med weekendens resultat er Kjeldsen nu nummer 41.

Samtidig udbygger Kjeldsen sin føring i OL-kvalifikationen, hvor de to bedste danske dame- og herrespillere per 11. juli kan få adgang til at deltage i golfturneringen i Rio de Janeiro.

De øvrige danske herrer er: Thorbjørn Olesen (67), Lucas Bjerregaard (131) og Thomas Bjørn (219).

OL-historie

I den afsluttende 13 ugers periode op til OL-udtagelsen tæller resultaterne 100 procent, og med turneringer hver uge kan der fortsat ske forskydninger i den indbyrdes danske stilling.

- Sådan en præstation giver masser af selvtillid og fjerner lidt af presset i forhold til OL-kvalifikationen, for jeg er ikke i tvivl om, at Søren rigtigt gerne vil have den oplevelse med og være med til at skrive OL-historie.

- Nu kan Søren planlægge at spille de store turneringer og samtidig tillade sig at holde lidt fri inden et heftigt sommer- og efterårsprogram med majors, OL og mulig Ryder Cup, siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Blandt kvinderne er der også kamp om de to pladser. Her er det primært Nicole Broch Larsen, som kan føle sig ret sikker.

Kampen om den sidste plads lige nu står til at falde ud til Emily Kristine Pedersens fordel, men Nanna Koertz Madsen kan også nå at avancere så meget på verdensranglisten, at hun kan få en OL-billet.

/ritzau/

Facebook
Twitter