Lucas Bjerregaard: Vil spille Ryder Cup for Thomas Bjørn

Et af Lucas Bjerregaards store mål i 2018 er at spille Ryder Cup, hvor Thomas Bjørn er kaptajn.

Han har vundet Portugal Masters og turneringen GolfSixes og har netop modtaget Den Gyldne Golfbold som årets bedste danske golfspiller i 2017.

Men 26-årige Lucas Bjerregaard vil mere.

Til næste år vil han have flere af de sejre, der kan give adgang til de største turneringer. Ikke mindst er Ryder Cup, dysten mellem Europa og USA, et mål for Bjerregaard, især fordi danske Thomas Bjørn er kaptajn for Europa.

- Det kan blive fantastisk. For os danskere fylder det mere i år, end det plejer at gøre. Det kunne være specielt at få lov til at spille for Bjørn som kaptajn, siger Lucas Bjerregaard tril DR.

- Men for at komme dertil skal der sejre og topplaceringer til. Lige nu ligger det lidt ude i fremtiden, men der er ingen tvivl om, at det er et mål, siger Lucas Bjerregaard, som har kontakt til Thomas Bjørn.

- Vi har kontakt, og vi danske spillere tager ofte lidt røg på hinanden. Vi har et godt forhold til hinanden, hvilket gør, at det vil blive helt fantastisk at spille for ham, siger Bjerregaard om Ryder Cup, der spilles 28.-30. september i Frankrig.

Er blevet far

2017 har været et gennembrudsår for Bjerregaard. Især sejren i Portugal Masters har fået hans navn frem på golfscenen, men det skal helst ikke stoppe dér, siger han.

- Den sejr havde en kæmpe betydning. Portugal var gennembruddet, og nu handler det om at få sejr nummer to, tre og fire. Nu har jeg spillerettigheder de næste to år, hvilket giver lidt ro, og forhåbentligt er det startskuddet til nogle gode år.

- I sidste ende handler det om at få nogle sejre og topplaceringer, så jeg kan rykke frem på verdensranglisten, så jeg kan komme ind i de store turneringer, siger han.

Noget, der bliver anderledes næste år, er, at Lucas Bjerregaard har andet end golfen at tage hensyn til. For 12 dage siden blev han far til en lille pige, hvilket vil få betydning for hans golfkarriere.

- Jeg kan mærke allerede nu, at det ændrer en masse ting. Man ser en masse ting anderledes, så jeg håber, at det også gør mig til en bedre golfspiller. Men først og fremmest skal jeg være en god far for Josefine, siger han og uddyber:

- Det er noget, der bliver vigtigere og fylder mere end golf. Jeg er én, der kan nørde meget med golf og bruge meget tid på det, hvilket ikke gør noget godt for mig. Det bliver godt at få tankerne lidt væk og dermed ikke spille med så meget frygt, for man ved, at man kommer hjem til et lille barn.

Facebook
Twitter