Mens tv-værterne græd trak Japans nye superhelt i sin grønne kappe

Natten til mandag blev golfspilleren Hideki Matsuyama den første japanske mand til at vinde en majorturnering i golf.

- Jeg kan ikke forestille mig, hvordan det kommer til at blive at komme tilbage til Japan. Men sikke en glæde og ære det bliver for mig at tage den grønne jakke med, lød det fra Hideki Matsuyama (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Japan har fået sig en ny superhelt.

Hideki Matsuyama gjorde klogt i at tage en ekstra indånding, sænke skuldrene, inden han på 18. hul på en af golfsportens største arenaer, US Masters på Augusta National Golf Club, sænkede bolden og skrev sig selv ind i historiebøgerne som den første japanske mand til at vinde en majorturnering.

Mens 29-årige Hideki Matsuyama havde svært ved at forstå, hvad han lige havde præsteret, brød jublen ud i de tidlige morgentimer i hjemlandet, hvor tv-værter måtte tørre øjnene i stolthed, mens billederne rullede over skærmene.

Inden fjerde runde havde Matsuyama et forspring på fire slag ned til Will Zalatoris, og da boet skulle gøres op efter sidste hul kunne Matsuyama kalde sig vinder med ét slag.

En snæver margin, der under normale omstændigheder ville blive fulgt tæt af japanske medier, men på grund af coronarestriktioner har mediehæren, der normalt følger Matsuyama, ikke været på plads på Augusta.

  • Sidste års vinder Dustin Johnson havde æren at give Hideki Matsuyama golfsportens fineste beklædningsgenstand på. Den grønne jakke, der symboliserer, at man har vundet US Masters. (Foto: Brian snyder)
  • Yasuhiko Abe, Hideki Matsuyamas tidligere træner, var en glad mand på en pressekonference i Japan tidligt mandag dansk tid. (Foto: Kyodo © Scanpix)
1 / 2

En faktor, der paradoksalt nok kan have hjulpet årets US Masters-vinder til sejren, lød det fra hovedpersonen selv.

- Det er ikke min favoritting at skulle svare på spørgsmål fra medierne. Med færre medier har det været mindre stressfyldt for mig.

- Jeg var nervøs fra start til slut. Jeg tænkte på min familie hele banen rundt, og jeg er glad for, at jeg kunne spille godt for dem.

Herunder kan du Hideki Matsuyamas caddie efter sejren er hjemme.

Bliver forhåbentlig en pioner

Japan, kendt som en af verdens mest golfglade nationer med én bane for hver 57.000 indbyggere, har siden Hideki Matsuyamas debut ved US Masters i 2011, hvor han deltog som amatør, fulgt landsmandens fremskridt tæt.

Allerede dengang kunne den 19-årige golfspiller fortælle, at hans største idoler egentlig var baseballspillere, men han altid har været fan af Tiger Woods.

Woods, der lige nu plejer sine skader efter et alvorligt biluheld, og selv har iført sig den grønne jakke fem gange, var da heller ikke sen til at sende en hilsen til det nyeste æresmedlem af Augusta National Golf Club, der kort forinden havde fået sin egen jakke af sidste års vinder, Dustin Johnson.

- Du gør Japan stolt, Hideki. Tillykke med en kæmpe præstation for dig og dit land. Denne historiske sejr vil påvirke hele golfverdenen.

Hideki Matsuyama var efter ceremonien selv en lykkelig mand, og han brugte sin taletid på at tale til de millioner af landsmænd, der har fulgt ham i tykt og tyndt i de seneste ti år.

- Jeg kan ikke forestille mig, hvordan det kommer til at blive at komme tilbage til Japan. Men sikke en glæde og ære det bliver for mig at tage den grønne jakke med.

- Forhåbentligt vil bliver jeg en pioner, og vil vi se flere japanske golfspillere følge efter.

Hideki Matsuyama har tidligere vundet fem titler på PGA Touren. (Foto: 40750 Christer Höglund/TT © Christer Hoglund)

Hideki Matsuyama er dog ikke den første japaner til at vinde en majorturnering. To japanske kvinder har tidligere haft en titel med hjem. Hisako Higuchi, der i 1977 vandt LPGA Championship, og Hinako Shibuno, som i 2019 vandt British Open.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk