Nanna Koerstz vinder en lille million på golfverdens fornemmeste græs: Bedste danske resultat i 20 år

Golfspilleren blev delt treer i turneringen i Californien, hvilket er det bedste danske resultat i en kvindelig major-turnering siden 2001.

Nanna Koerstz Madsen tangerede i weekenden en mangeårig dansk golfrekord. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

Golfspilleren Nanna Koerstz Madsen sikrede sig et af de bedste danske resultater i nyere tid, da hun endte på en delt tredjeplads i major-turneringen ANA Inspiration i Californien.

Turneringen, som sluttede natten til mandag dansk tid, var årets første af fem majors på kvindernes LPGA-tour. Majors bliver generelt anset for at være de mest prestigefyldte turneringer inden for golfverdenen og er ofte også dem med flest præmiepenge på spil.

Tredjepladsen indbringer Nanna Koerstz Madsen 151.615 dollar svarende til cirka 958.000 kroner.

Tredjepladsen er samtidig en tangering af det bedste danske resultat nogensinde i kvindernes majors, siden Iben Tinning blev delt treer ved British Open i 2001.

I et opslag på Facebook var det derfor en glad Nanna Koerstz Madsen, der mandag gjorde status over turneringen.

- Det var fedt at mærke, hvordan det kildede i maven, og samtidig at kunne styre det! Syntes, jeg er kommet langt mentalt, og det er jeg stolt af den her uge, skriver Nanna Koerstz Madsen på Facebook.

- Nicki (hendes kæreste og caddie, red.) sagde til mig i onsdags, at hvis jeg turde slippe håndbremsen og give fuld gas, så var mit spil godt nok til at vinde den her uge. Han var ikke helt forkert på den.

- Jeg spiller efter at vinde! Nogle gange er en sejr andet end en pokal. Samtidig fandt jeg også ud af, at rammer jeg topniveau i den rigtige uge, så kan jeg også vinde en major!

  • Danske Nanna Koerstz Madsen var i aktion i major-turneringen ANA Inspiration, som blev spillet i Californien, USA torsdag til søndag. (Foto: Kelvin Kuo © Scanpix)
  • En særligt god sidste runde, hvor hun gik seks slag under par, var med til at sende danskeren op på en delt tredjeplads. (Foto: Kelvin Kuo © Scanpix)
  • Inden weekendens tredjeplads var Nanna Koerstz Madsen personligt bedste placering ved en major en delt 13. plads i 2020. (Foto: Kelvin Kuo © Scanpix)
1 / 3

Nanna Koerstz Madsens flotte resultat kom i hus takket være en af de bedste finalerunder blandt alle spillere i feltet.

Den 26-årige dansker var især helt forrygende på de sidste otte huller, hvor hun leverede en eagle og fire birdies.

Dermed endte hun turneringen i samlet 11 slag under par, hvilket altså rakte til en delt tredjeplads.

Koerstz Madsens tredjeplads er ikke kun tangering af det bedste danske resultat nogensinde i kvindernes majors. Det er også det bedste danske major-resultat på tværs af køn i 16 år, siden Thomas Bjørn i 2005 blev nummer to ved en major.

Resultatet betyder også, at Nanna Koerstz Madsen, der er bosiddende i Florida, allerede har sikret sig sin plads på LPGA-touren næste år.

ANA Inspiration blev vundet af den suveræne Patty Tavanakit. Den 21-årige thailænder gik de fire runder i samlet 18 slag under par og sikrede sig dermed sin første majorsejr i karrieren.

Førstepladsen indbringer hende omkring tre millioner kroner.

Danske Nicole Broch Larsen var også en del af søndagens finalerunde i Californien. Hun endte dog nede på en delt 63.-plads.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk