Nanna Koertsz tæt på OL-billet i golf

Det ser ud til, at Nanna Koerstz Madsen tager den sidste OL-billet for snuden af Emily Kristine Pedersen.

Nanna Koerstz Madsen(tv) og Emily Kristine Pedersen skal kæmpe om en OL plads. Der er et slag der skiller dem og det bliver afgjort ved en turnering i Tjekkiet i næste uge. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nanna Koerstz Madsen holder fast i den solide kurs mod OL i Rio, efter at den danske golfspiller fra Smørum lørdag leverede endnu en kanonrunde ved Ladies European Tour-turneringen i Tjekkiet.

I anden runde præsterede Nanna Koerstz Madsen at gå de 18 huller i 65 slag, hvilket rækker til en samlet andenplads i samlet ni slag under banens par.

Emily Kristine Pedersen, som også kæmper om Danmarks anden OL-plads i kvindegolf, er længere nede i feltet og hele ni slag efter sin direkte rival om at komme til legene i Brasilien.

Efter anden runde peger pilen stadig entydigt på Nanna Koerstz Madsen, som imponerede med seks birdies lørdag.

Et slag fra toppen

Nanna Koerstz Madsen er blot et slag fra turneringens førende spiller, australieren Stacey Keating, så en samlet dansk sejr er lige nu inden for rækkevidde.

OL-billetterne går automatisk til de spillere, der ligger højest på verdensranglisten 10. juli.

På den seneste rangliste er Nanna Koerstz Madsen placeret som verdens nummer 124, mens Emily Kristine Pedersen ligger nummer 125.

Nicole Broch Larsen er sikker på at snuppe den første OL-billet.

Derfor kan afgørelsen i grove træk koges ned til, at den anden OL-billet går til den spiller, der klarer sig bedst i weekendens turnering i Prag.

Turneringen i Tjekkiet er sidste European Tour-turnering, inden det samlede regnskab skal gøres op.

/ritzau/

Facebook
Twitter