Nej tak til Trump: Stor golfturnering fjernet fra præsidentens bane

Den amerikanske golforganisation, PGA, flytter golfmajoren PGA Championship væk fra Donald Trumps bane efter kongresoptøjer.

Donald Trump er selv en ivrig golfspiller, og besøger jævnligt en af sine mange golfbaner. (Foto: JOSHUA ROBERTS © Scanpix)

Planen om at afvikle majorturneringen PGA Championship på en af de golfbaner, som ejes af USA's præsident, Donald Trump, er aflyst.

Det meddeler golforganisationen PGA of America natten til mandag.

- Bestyrelsen for PGA of America har ved en afstemning besluttet at udøve retten til at opsige aftalen om at spille 2022 PGA Championship på Trump Bedminster, skriver organisationens præsident, Jim Richardson, i et tweet.

Meldingen om en af golfens fire største turneringer kommer, efter at golfsportens ledere har været under stigende pres for at lægge afstand til Trump.

- Det er blevet klart, at gennemførelsen af PGA-mesterskabet på Trump Bedminster ville være skadeligt for PGA of Americas omdømme, siger Richardson.

Kort efter udmeldingen fra PGA of America var Trumps organisation selv ud at kommentere på aflysningen.

- Vi har haft et godt partnerskab med PGA of America og er utroligt skuffede over deres beslutning. Dette er et brud på en bindende kontrakt, og de har ingen ret til at opsige aftalen, sagde en talsmand for Trumps organisation til amerikanske ABC.

Ikke første gang Trumps baner er i vælten

Aflysningen af PGA Championship på Trump Bedminster er ikke første gang en af Trumps golfbaner kommer i fokus.

Donald Trump er kendt som en ivrig golfspiller, og ejer baner i både USA og Europa, og der har før været kontroverser omkring afholdelse af turneringer på Trumps baner.

Tilbage i 2016 besluttede PGA at flytte turneringen World Golf Championship fra Donald Trumps Doral-bane i Miami til en bane i Mexico. Begrundelsen dengang var, at det handlede om sponsorer.

- Donald Trump er et brand, og når du beder firmaer om at investere millioner af dollars i branding af en turnering, og de vil dele dette brand med værten, er det en vanskelig beslutning, sagde den daværende PGA kommisær, Tim Finchem.

I 2017 var der ligeledes kritiske røster mod Donald Trump og den amerikanske golfunion, USGA, da netop Bedminster-banen skulle lægge græs til kvindernes US Open.

Kontroverserne kom i kølvandet på Donald Trumps kommentarer om kvinder under præsidentvalgkampen i 2016. Turneringen blev dog spillet på Trumps bane, da USGA henviste til at man skulle adskille sport og politik.

  • Det er Trumps golfbane i Bedminster, New Jersey, som PGA har valgt ikke at bruge til PGA Championship i 2022. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix)
  • Donald Trump ejer golfbaner mange stede i verden. Her ses han på Trump Turnberry Resort i Skotland. En bane som i øvrigt også er med i rotationen, når der skal vælges spillested til British Open. (Foto: Russell Cheyne © Scanpix)
1 / 2

Det er endnu ikke afgjort, hvilken bane, der skal lægge græs til PGA Championsship i 2022 i stedet for Trump Bedminster, der ligger i New Jersey.

Beslutningen om at flytte turneringen er truffet, få dage efter at Trump-tilhængere stormede kongresbygningen i Washington D.C.

Forinden havde Trump i en tale opfordret deltagerne i en demonstration til at gå til Capitol Hill, hvor Kongressen var i gang med formelt at bekræfte Joe Bidens sejr ved præsidentvalget i november.

Trump er af både andre republikanere samt demokrater blevet beskyldt for med sine udtalelser at anspore til angrebet på kongresbygningen, hvor politikerne måtte evakueres af frygt for deres sikkerhed, da demonstranter trængte ind i bygningen.

Demokraternes formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, vil som følge af optøjerne, hvor fem personer døde, i denne uge sætte sig i spidsen for et forsøg på at få Trump fjernet som præsident, selv om hans tid på posten udløber den 20. januar.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter