Nu kender USA 'Beer garden': Bjerregaard slår sit navn fast med sejr over Tiger Woods

Lucas Bjerregaard blev nummer fire i World Golf Championship Matchplay og vandt 3,8 millioner kroner.

Lørdag slog Lucas Bjerregaard den bedste golfspiller i historien, Tiger Woods, i kvartfinalen i World Golf Championship. (Foto: Ezra Shaw © Scanpix)

Selv en sejr over den bedste golfspiller i historien, Tiger Woods, kunne ikke få nordjyden Lucas Bjerregaard ud af fatning.

Med et lille skævt smil konstaterede han roligt over for den energiske banereporter, at sejren i kvartfinalen i World Golf Championship Matchplay helt sikkert var "blandt de største" i karrieren. Sjældent har en reaktion været mere underdrevet.

Da Woods missede et put på et par meter på det afgørende hul, var det nemlig ikke bare et af de største øjeblikke i dansk golf historie, det var også dér, Bjerregaard pludselig blev et navn, amerikanerne skulle forholde sig til.

- Jeg prøvede undervejs på vores runde at nyde stemningen i stedet for at lukke mig inde i mig selv. Og det gik virkelig godt. Jeg nød virkelig al råberiet, der var på banen. Der var flere, der gjorde lidt grin med mit navn. Jeg hørte nogle råbe ’beer garden’ (øltelt, red.) efter mig, fortalte Bjerregaard efter sejren over Woods.

Med sejren over Woods spillede Bjerregaard sig videre til semifinalen søndag, hvor han dog ikke formåede at levere på samme høje niveau som om dagen før. Resultatet blev et nederlag til amerikanske Matt Kuchar, og senere tabte den 27-årige dansker også kampen om tredjepladsen til italienske Francesco Molinari.

Bjerregaard havde ikke den bedste finaledag, hvor han både tabte semifinalen og kampen om tredjepladsen til Molinari (th.). Samlet set var præstationen i Austin dog stadig i verdensklasse. (Foto: Warren Little © Scanpix)

Alligevel kunne Bjerregaard rejse fra turneringen i Austin, Texas, med en check på 3,8 millioner kroner, samt en bevidsthed om, at han er blevet et navn i "Guds eget land". Sådan lyder vurderingen fra den tidligere Europa Tour-spiller og golfkommentator på GolfTV Jeppe Huldahl:

- Måden, Lucas kom til sin fjerdeplads på, var det vildeste. At han i første omgang slog skandinaviens vel nok største spiller gennem tiderne Henrik Stenson i ottendedelsfinalen, var stort nok, men at han så slår Tiger Woods bagefter, var fuldstændig uhørt. Så nu ved de godt, hvad han hedder i USA, siger Jeppe Huldahl.

Modelleret over Woods’ spil

Oven på sejren over Tiger Woods afslørede Lucas Bjerregaard, at det amerikanske golffænomen altid har været hans store inspiration.

- Siden jeg var 10 år gammel, har jeg set mig selv for mig sænke et afgørende put for at vinde over ham i en af de allerstørste turnering, sagde Bjerregaard efter sejren.

Henriette Friis, Lucas Bjerregaards kæreste, blev kaldt en del forskellige ting under World Golf Championship Matchplay. (Foto: Johan Haarløv DR)

Og når man ser Bjerregaard spille, kommer det ikke som nogen overraskelse, at han har set op til Woods. Frederikshavnerens spil er tydeligt modelleret over samme model, som gjorde Woods tæt på uovervindelig i 00’erne.

Med et kraftfuldt sving, der gør ham til en af de længst slående på den europæiske tour, og et solidt spil omkring green er Bjerregaard prototypen på en moderne golfspiller.

- Det er et "must" at slå langt, hvis man vil ligge i verdenstoppen. Han er et produkt af Tiger Woods, da han brød igennem – ligesom mange af de andre unge stjernespillere, der er i verdenseliten nu, siger Jeppe Huldahl.

Fjerdepladsen i World Golf Championship bringer Bjerregaard op på 43.-pladsen på verdensranglisten, hvor han nu er den højest placerede dansker.

Præstationen i Austin betyder samtidig, at Bjerregaard – der normalt spiller på den europæiske Europa Tour - får mulighed for at spille i flere af de amerikanske turneringer på den såkaldte PGA-tour.

Lucas Bjerregaard er en af de længst slående på den europæiske tour, Europa Tour. (Foto: Darren Carroll © Scanpix)

Flere danskere før ham – som Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen og Anders Hansen – har forsøgt at slå igennem i USA, men uden den store succes.

Men langtslående Bjerregaard har et spil, der passer perfekt til de typisk meget lange baner i USA, og Jeppe Huldahl vurderer, at han har gode chancer for at slå igennem på PGA-touren.

- Han er virkelig brudt igennem nu, og jeg forventer, at han kommer til at bruge mere tid på de amerikanske turneringer, der ser ud til at passe ham godt. Får han fodfæste derovre, vil det kun gå fremad.

- Barren er virkelig højt oppe for ham – han har stort set hele pakken. Han kan godt blive en top10-spiller i verden, og når man ligger deroppe, så kan man også vinde majors (de største turneringer i golfsæsonen, red.), siger Jeppe Huldahl.

Bjerregaard har vundet to turneringer på europatouren. Den seneste i efteråret, da han triumferede i Alfred Dunhill Links Championship.

FacebookTwitter