Ryder Cup-dansker kigger tilbage: 'En næsten ubeskrivelig oplevelse'

Den tidligere professionelle golfspiller Søren Hansen spillede i 2008 sin eneste Ryder Cup, og selvom Europa tabte, så står det tilbage som en af karrierens største bedrifter.

Den tidligere golfspiller Søren Hansen har massere af fantastiske minder fra Ryder Cup i 2008. (Foto: EDDIE KEOGH © Scanpix)

Når det første golfslag ved Ryder Cup fredag sætter gang i den prestigefyldte golfturnering mellem Europa og USA, er Thorbjørn Olesen med på det europæiske hold som den blot tredje dansker i historien.

Årets kaptajn for europæerne, Thomas Bjørn, var med som den første dansker i 1997, og har i alt deltaget tre gange som spiller. Derudover er den tidligere professionelle golfspiller Søren Hansen den eneste anden, der har prøvet at være blandt de 12 spillere på Team Europa.

Ifølge den i dag 44-årige Søren Hansen så venter der årets danske Ryder Cup-debutant, Thorbjørn Olesen, en unik oplevelse.

- Det er en af de fedeste golfoplevelser, jeg har haft. Den følelse, man står tilbage med efter Ryder Cup, er, at det er noget, man ikke vil gå glip af, når man først har prøvet det, siger han.

Debuten endte som nederlag

Mens Thomas Bjørn var med til at vinde på både ved sin debut i ´97 og i 2002 og 2014, så endte Søren Hansens eneste Ryder Cup-deltagelse i 2008 med et nederlag til USA. Alligevel er det med stolthed, at han tænker tilbage på den weekend i september for ti år siden.

- Jeg ærgrer mig ikke over noget. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, og jeg spillede virkelig godt.

Europa og USA spiller Ryder Cup hvert andet år, og denne gang er Thorbjørn Olesen en af fem nye mand på det europæiske hold, en såkaldt ”rookie”.

Søren Hansen (th.) oplevede et unikt sammenhold, da han var med til Ryder Cup for Europa i 2008. (Foto: EDDIE KEOGH © Scanpix)

Det samme var Søren Hansen i 2008, og selvom det var nervepirrende at være debutant på det europæiske golflandshold, så var det tydeligt for ham, at der blev gjort en dyd ud af at skabe en sammentømret enhed.

- Jeg synes, der blev taget rigtig godt hånd om mig, og holdånden var helt fuldstændig elektrisk og fantastisk. Alle støtter hinanden, forklarer han og tilføjer:

- Der er et hierarki, og de erfarne spillere ved godt, at de bærer et større ansvar, men min oplevelse er, at alle arbejder på lige fod, fordi vi alle har gjort noget specielt ved at kvalificere os til Ryder Cup. Det er respekt omkring – også fra dem som på papiret står øverst i hierarkiet.

Ryder Cup er større end andre golfturneringer

Til Ryder Cup er der ikke nogen stor pengepræmie på højkant, som de professionelle golfspillerne er forvent med. Der er kun prestigen ved at slå det andet kontinent. Æren i det er dog så stor, at det faktisk kan være svært at forklare med ord, lyder det fra Søren Hansen.

- Det er større end normale golfturneringer, fordi der bliver heppet på én som et hold. Alle spillere bliver båret frem af publikum på lige fod, og det er bare den fedeste fornemmelse. Den er næsten ubeskrivelig.

- Udover VM-finalen i fodbold, så synes jeg, det er den største sportsbegivenhed i verden.

Selvom det blev til et nederlag til Søren Hansen i sin Ryder Cup-debut, så tror han ikke, det går på sammen for Thorbjørn Olesen i år. (Foto: EDDIE KEOGH © Scanpix)

Dette års Ryder Cup er den 42. udgave, og samlet set fører USA 26-13 over Europa. Og da der seneste blev kæmpet om Ryder Cup-trofæet i 2016, stod USA også tilbage som sejrherre.

Men amerikanerne har ikke vundet på europæisk grund i 25 år. Derfor tror Søren Hansen også, at USA nok en gang må rejse tomhændet hjem.

- Jeg tror det bliver tæt og utroligt spændende. Det bliver først afgjort sidst på søndagen, men jeg tror, at europæerne tager det længste strå.

Ryder Cup bliver spillet fra fredag til søndag i denne uge i Paris. Neden for kan du blive klogere på, hvordan formatet fungerer:

Facebook
Twitter