Selvom ’de henretter folk for at være homoseksuelle’, er golfstjerne smigret af saudisk udbryderliga

Phil Mickelson er havnet i stormvejr efter opsigtsvækkende udtalelser om potentiel udbryderliga.

Phil Mickelson er offensiv i sine udtalelser om den såkaldt Super Golf Leauge. (Foto: © Jasen Vinlove, Ritzau Scanpix)

Der foregår et regulært magtspil blandt golfsportens mastodonter.

Hovedrolleindehaveren er den 51-årige Phil Mickelson, som i den grad har skabt røre i golfandedammen. Ham vender vi tilbage til.

Omdrejningspunktet er en mulig udbryderliga, som vil samle de bedste spillere i Super Golf League. BBC Sport har beskrevet, hvordan Bryson DeChambeau kunne tjene helt op mod afsindige 100 millioner dollars for at være ansigtet udadtil for ligaen.

Bryson DeChambeau skulle angiveligt være blevet kontaktet for at være ansigtet udadtil for Super Golf Leauge. (Foto: © Kyle Terada, Ritzau Scanpix)

Det er et saudisk foretagende sponseret af den statslige investeringsfond Public Investment Fund – som senest har gjort sig bemærket ved at købe Premier League-klubben Newcastle.

Projektet har i den grad delt vandene blandt sportens allerstørste stjerner. Og så er vi tilbage ved Phil Mickelson – seksdobbelt majorvinder med knap 100 millioner dollars på bankkontoen i rene præmiepenge fra PGA-touren.

- De er skræmmende røvhuller at engagere sig med. Vi ved, at de dræbte [journalisten Jamal] Khashoggi og har en forfærdelig indstilling til menneskerettigheder. De henretter folk for at være homoseksuelle. Velvidende alt dette, hvorfor overvejer jeg det overhovedet? Fordi chancen for at ændre PGA-touren får du kun én gang i livet.

Dermed afslører Mickelson også, at han ser den potentielle supertanker som en måde, hvorpå han og de øvrige topspillere kan vinde terræn over for den amerikanske tour, PGA. Han mener, at PGA længe har handlet egenrådigt og grådigt.

PGA-tourens øverste leder, Jay Monahan, har samlet handsken op og erklæret, at man vil blive udelukket fra touren, hvis man i sidste ende takker ja til at være en del af Super Golf League.

’Jeg vil ikke sparke til én, der ligger ned, men…’

Phil Mickelson har ikke stået helt alene med sin interesse for det bemærkelsesværdige golfprojekt, men både han og ligaens fremtid står i et dårligt lys efter de seneste dages udmeldinger.

En perlerække af verdensranglistens sværvægtere såsom Jon Rahm, Collin Morikawa, Justin Thomas, Dustin Johnson og Bryson DeChambeau har erklæret deres fortsatte opbakning til PGA-touren.

- Jeg vil ikke sparke til én, der ligger ned, men jeg synes, at de var naive, selviske, egoistiske, ignorante.

Rory McIlroy har ikke meget til overs for veteranen Phil Mickelsons udtalelser. (Foto: © CAROLINE BREHMAN, Ritzau Scanpix)

Det er ikke første gang, at McIlroy udtrykker sig markant i forhold til en eventuel saudisk udbryderliga.

I 2021 sammenlignede han projektet med den meget omdiskuterede Super League i fodboldens verden.

- Det er grådighed. Og det er fint, hvis du spiller golf for at tjene så mange penge som muligt, men jeg spiller for at cementere min plads i historien og mit eftermæle. Jeg vil gerne vinde major-turneringerne og de største turneringer i verden. Det er derfor, jeg spiller golf, sagde han dengang.

De danske golftvillinger Rasmus og Nicolai Højgaard spiller med stor succes på den europæiske tour, og de kunne være oplagte bud på talenter på Super Golf Leagues radar.

DR Sporten har været i kontakt med Rasmus Højgaard, men han har ingen kommentarer til hverken den verserende konflikt, eller hvorvidt han og brormand er blevet kontaktet af ophavsmændene til Super Golf League.