Succesfuld søndag: Dansk golftriumf i Portugal

Lucas Bjerregaard tog sejren i Portugal Masters efter en forrygende søndag, hvor han afviste konkurrenterne.

Lucas Bjerregaard vinder den første European Tour-turnering i sin karriere. (Foto: © LUÍS FORRA, Scanpix)

Golfspilleren Lucas Bjerregaard vandt søndag sin første individuelle titel på European Tour med en sejr i Portugal Masters.

Den 26-årige dansker erobrede førstepladsen i Vilamoura lørdag og fuldbyrdede triumfen på søndagens afsluttende runde.

Bjerregaard kan med sejren rejse hjem med en præmiecheck på små 2,5 millioner kroner. Samtidig er han nu sikker på at være en del af European Tour-feltet i 2018.

Det er 35. gang, at en turnering på Europas fornemmeste Tour ender med en dansk sejr.

Den seneste danske sejr faldt i foråret i holdturneringen Golf Sixes, hvor Bjerregaard tog sejren sammen med landsmanden Thorbjørn Olesen. De øvrige 34 titler er individuelle.

Lucas Bjerregaard kæmpede primært for at holde sydafrikaneren George Coetzee og Graeme Storm fra England bag sig på søndagens afsluttende runde i Portugal.

Nordjyden indledte finalerunden med et forspring på et slag til Coetzee og tre til Storm. En fremragende dansk start med tre birdies på de fem første huller gav Bjerregaard lidt luft.

Spændingen døde på sidste hul

Problemerne dukkede op undervejs, og da Lucas Bjerregaard på niende hul lavede en bogey, var Graeme Storm pludselig kun to slag efter den førende dansker.

Lucas Bjerregaard svarede efterfølgende igen med birdies på de to næste huller.

Afstanden til en stabilt spillende George Coetzee blev også snævret ind til to slag, da danskeren på hul 14 lavede dagens anden bogey.

Endnu en gang fulgte Bjerregaard op med en birdie - på hul 15 - så nordjyden havde et forspring på tre slag til Coetzee før de tre sidste huller.

Hen imod afslutningen fik skotske Marc Warren med en eagle på hul 17 nærmet sig Lucas Bjerregaard, der dog fortsat havde et komfortabelt hul på to slag til Warren.

Skotten dummede sig dog til sidst med en bogey på søndagens sidste hul, og så var han ude af billedet til sejren, da Bjerregaard i samme moment sænkede et birdieputt på hul 17.

Samlet brugte den danske vinder 264 slag på vejen mod triumfen i Portugal - det var 20 under par. Marc Warren brugte fire slag mere end Bjerregaard.

/ritzau/