Thorbjørn Olesen er klar til Ryder Cup

Den danske golfstjerne bliver den bare tredje dansker til at spille den prestigefyldte turnering.

Thorbjørn Olesen er klar til Ryder Cup. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Den danske golfturnering Made In Denmark får sin afgørelse søndag, men selvom ikke alle er færdige på banen i Silkeborg, kan Thorbjørn Olesen allerede nu juble. Danskeren var ikke i nærheden af sejren, men han er til gengæld klar til dette års Ryder Cup.

Thorbjørn Olesen lå på en delt 20.-plads, da han var færdig søndag, men hans konkurrent til Ryder Cup-pladsen, Matthew Fitzpatrick, skulle vinde turneringen for at tage pladsen. Det stod søndag eftermiddag klart, at Fitzpatrick ikke kan nå at vinde Made In Denmark, og dermed er Olesen klar til Ryder Cup.

Thorbjørn Olesen fik en hæderlig afslutning på Made In Denmark, hvor han endte med en samlet score på 11 slag under par. Han er nu sikret sin Ryder Cup-deltagelse, da han får en af fire pladser via den såkaldte World Points-liste.

Derudover er der fire spillere, som er kvalificeret via European Points-listen, mens Ryder Cup-kaptajn, danske Thomas Bjørn, skal udtage fire wildcard-deltagere, som fuldender det 12 mand store hold.

Ryder Cup er en prestigefyldt goflturnering, hvor Europa spiller mod USA. Turneringen finder sted hvert andet år. Tidligere har Thomas Bjørn og Søren Hansen som de eneste danskere spillet Ryder Cup.

Ryder Cup spilles i år på Le Golf National i Frankrig fra 28. til 30. september.

Facebook
Twitter