Thorbjørn Olesen klarer akkurat cuttet

Thorbjørn Olesen var fire slag bedre fredag end torsdag. Bjerregaard og Tinning er bedst placerede danskere.

Thorbjørn Olesen er klar til weekendens finalerunder ved Made In Denmark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Golfspilleren Thorbjørn Olesen forbedrede sig på andendagen af European Tour-turneringen Made in Denmark.

Det danske Ryder Cup-håb gik fredagens runde i 69 slag og klarede dermed lige akkurat cuttet til weekendens afgørende runder.

De 69 slag svarer til tre slag under par. Men på grund af en skidt start på turneringen torsdag er Olesen blot to slag under par samlet.

Danskeren jagter en direkte plads på Europas Ryder Cup-hold, der skal møde USA i Frankrig i september.

En god præstation i Made in Denmark vil forbedre muligheden for at få pladsen. Fredag viste han lidt af det spil, der har gjort ham aktuel til Ryder Cup-holdet.

Han lagde ud med tre birdies og en bogey på de første otte huller.

Derefter fulgte en bogey, men han vendte med det samme billedet med en imponerende eagle, der fik hjemmepublikummet til at juble højlydt og scoren til at gå to slag ned.

Han sluttede af med en birdie og en bogey, før han gik de sidste tre huller i par.

Thorbjørn Olesens to konkurrenter til Europas Ryder Cup-hold, Eddie Pepperell og Matthew Fitzpatrick, gik også videre, men de ligger begge uden for top-30.

Med endnu en stærk præstation spillede Christiaan Bezuidenhout sig helt til tops på andendagen. Sydafrikaneren er samlet 13 slag under par før de sidste to runder.

Ryder Cup-vicekaptajn Lee Westwood er også med helt fremme på en delt andenplads. Westwood brugte 65 slag på fredagens 18 huller og er to slag efter Bezuidenhout.

Lucas Bjerregaard og Nicolai Tinning er bedst placerede danskere på en delt niendeplads.

De er syv slag under banens par. Fredagens runde bød på fire birdies og tre bogeys for Bjerregaard, mens Tinning blev noteret for to eagles, en birdie og en bogey.

/ritzau/

Facebook
Twitter