Thorbjørn Olesen kravler mod toppen i USA efter stærk runde

Thorbjørn Olesen gik tredje runde i den store golfturnering WGC Invitational i fem slag under par.

Thorbjørn Olesen gik tredje runde i fem slag under par. WGC Invitational er en af årets største ikke-majorturneringer. (Foto: TANNEN MAURY © Scanpix)

Thorbjørn Olesen rettede lørdag op på en knap så god anden runde i den amerikanske golfturnering WGC Invitational.

Her gik danskeren tredje runde af den store turnering i fem slag under par. Det betyder, at han nu er otte slag under par inden søndagens finalerunde, hvilket rækker til en delt syvendeplads.

Olesen startede som fyr og flamme lørdag og var fire slag under par efter de første otte huller. Herefter blev det næste otte huller gået i par, inden danskeren sluttede godt af med endnu en birdie på næstsidste hul.

Knap så godt gik det for Lucas Bjerregaard lørdag. Frederikshavneren gik tredje runde i to slag over par og er nu samlet fem slag over par. Det placerer Bjerregaard på en delt 54.-plads ud af 63 spillere.

Helt i front ligger de to forhåndsfavoritter, nordirske Rory McIlroy og verdensetteren, Brooks Koepka.

Nordirske Rory McIlroy fører turneringen efter en fantomrunde. (Foto: Christopher Hanewinckel © Scanpix)

Nordireren gik en fantomrunde i otte slag under par med hele ni birdies og en enkelt bogey. Det rækker til en førsteplads i 12 slag under par.

Det er et slag bedre end Koepka, der også gik en stærk runde i seks slag under par.

Manden i førersædet inden tredje runde, engelske Matthew Fitzpatrick, gik banen rundt i et slag under par og ligger nu samlet i ti slag under par.

WGC Invitational er årets tredje turnering ud af fire i World Golf Championship-serien, som er blandt de største turneringer i golfkalenderen, der ikke er majors.

Weekendens turnering bliver spillet på TPC Southwind-banen i Memphis i den amerikansk delstat Tennessee og har en samlet præmiepulje, på hvad der svarer til lige under 69 millioner danske kroner, hvoraf vinderen får små 12 millioner.

/ritzau/