Thorbjørn Olesen nærmer sig Ryder Cup: 'Tænker kun på mig selv'

Thorbjørn Olesen har sikker kurs mod en Ryder Cup-plads efter tredje runde på Silkeborg Ry Golfklub.

Thorbjørn Olesen spillede en fin tredje runde i Made in Denmark. Danskeren kom ind fem under par. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Thorbjørn Olesen har for alvor fået fat i spillet i golfturneringen Made in Denmark på Silkeborg Ry Golfklub.

Lørdag gik han en fin tredje runde i 67 slag - fem slag under banens par.

Runden startede ellers mindre løfterigt med en bogey allerede på 2. hul, men efter fire huller i par fandt Olesen skarpheden og lavede i alt seks birdies på de resterende 12 huller.

Dermed kom han i klubhuset med en samlet score for de tre runder på syv slag under par.

Første og anden runde gik den 28-årige dansker i henholdsvis 73 og 69 slag.

Ud over kampen for en topplacering i den danske European Tour-turnering kæmper Thorbjørn Olesen også en kamp for at sikre sig en plads på Europas Ryder Cup-hold.

Pladsen ligger lige for snuden af danskeren, men de to englændere Eddie Pepperell og Matthew Fitzpatrick kan fravriste Olesen pladsen ved at vinde den danske turnering.

Få huller inde på tredje runde lå de dog i henholdsvis samlet tre og seks slag under par.

Ikke helt tilfreds

Selv om Thorbjørn Olesen spillede sig endnu længere frem i tabellen, så manglede der alligevel lige det sidste. Det irriterede danskeren, da han forlod banen i Ry lige før middag.

- Svinget er der. Jeg mangler bare lige det sidste med at stole 100 procent på det. Det er lige ved og næsten. Men det var bedre i dag, end det var i de første runder, siger Olesen.

Olesen håber, at han kan tage det sidste skridt i finalerunden søndag.

- Jeg prøver at komme så langt op i tabellen som muligt. Hvis jeg spiller godt og har tur i den, så kan jeg lave en masse birdies.

- Men de andre kommer også ud og laver en masse birdies, så det kræver en god score søndag, hvis jeg skal have et godt resultat, siger Olesen.

Pladsen på Europas Ryder Cup-hold er et stort emne under årets Made in Denmark, men det er ikke noget, Olesen spilder unødvendige kræfter på.

- Jeg tænker kun på mig selv og Made in Denmark. De førende er lige nu langt foran, så jeg skal bare prøve at rykke op i feltet, siger Olesen.

/ritzau/

Facebook
Twitter