Thorbjørn Olesen sætter rekord

Med sine 25 år er Thorbjørn Olesen den yngste dansker til at vinde tre European Tour-turneringer nogensinde.

Thorbjørn Olesen vandt Alfred Dunhill Links Championship i 2015 (Foto: Mark Runnacles © 2015 Getty Images)

27 år. Så gammel var Thomas Bjørns rekord for at være den yngste dansker til at have vundet tre turneringer på Europa Touren. Da han i 1998 vandt Peugeot Open de Espana var han 27 år og 75 dage.

Men med sejren i Alfred Dunhill Links Championship har Tjorbjørn Olesen slået den rekord, da han formåede at vinde sin tredje turnering på Europa Touren, da han var 25 år og 293 dage.

Svær sæson

Og det er på trods af, han ikke har haft sit bedste år på touren. Inden weekendens triumf havde han været med i 19 turneringer – og hele 13 gange klarede han ikke cuttet til finale-runderne. Det havde resulteret i et fald på verdensranglisten på 75 pladser. Ved årsskiftet lå han nummer 80, mens han inden turneringen var helt nede som nummer 155.

- Det har været et meget hårdt år for mig, og at stå her med trofæet er helt uvirkeligt, sagde Olesen efter sin sejr til europeantour.com

https://twitter.com/Thorbjornolesen/status/564833591763668993

Tilbage i februar gennemgik Thorbjørn Olesen en operation i hånden på grund af problemer med nogle sener. Han lovede dengang på Twitter, at han ville komme tilbage endnu stærkere, og det lod også til at være sådan – i den første turnering efter operationen blev han nummer to.

Men med triumfen i weekenden må man i den grad sige, han er kommet igen, og han har med sejren taget et ordentligt skridt op på verdensranglisten, så han nu er nummer 73, og så kommer han op som nummer 25 Race to Dubai-ranglisten, der giver adgang til sæsonfinalen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk