Thorbjørn Olesen tæt på direkte Ryder Cup-plads

Thorbjørn Olesen er tæt på at kvalificere sig direkte til den prestigefyldte Ryder Cup-turnering, der spilles i Paris sidst i september.

Thorbjørn Olesen har spillet sig ind på den sidste plads på Ryder Cup-holdet, inden den sidste turnering i kvalifikationen til Ryder Cup, Made in Denmark. (Foto: 10040 Anders Wiklund/TT © Scanpix)

Når der til september spilles Ryder Cup, kan det blive med dansk deltagelse. Faktisk ser det lige nu ud til, at den danske golfspiller, Thorbjørn Olesen, bliver en del af den prestigefyldte turnering mellem Europa og USA.

I år er danske Thomas Bjørn kaptajn på det europæiske hold, men han skal ikke selv spille. Han skal derimod udtage et hold med 12 spillere til duellen med amerikanerne.

De første otte spillere på holdkortet kvalificerer sig gennem de to pointlister, World Points-listen og European Points-listen. De sidste fire spillere vælger holdkaptajn Thomas Bjørn selv.

Aktuelt er Danmarks bedste golfspiller, Thorbjørn Olesen, placeret som nummer otte på World Points-listen. Fjerner man de fire spillere, der allerede har kvalificeret sig gennem European Points-listen, ligger Olesen på den sidste af de adgangsgivende pladser til det europæiske Ryder Cup-hold.

På European Points-listen er Thorbjørn Olesen lige udenfor de placeringer, der giver direkte kvalifikation til Thomas Bjørns Ryder Cup-hold. Thorbjørn Olesen kan med en god placering i Made in Denmark sikre sig en plads på Ryder Cup-holdet.

Ekspert: Gode chancer for Olesen

Thorbjørn Olesen er dog ikke sikker på en plads på holdet uden et godt resultat ved Made in Denmark, da forfølgerne Paul Casey, Ian Poulter og Rafa Cabrera Bello også er i aktion i FedEx Cup-slutspillet. Her kan de samle point til World Points-listen og overhale Thorbjørn Olesen, hvis han ikke får en topplacering i Made in Denmark.

Sikrer Thorbjørn Olesen sig ikke en af de direkte pladser, må han håbe på, at kaptajnen for det europæiske hold, Thomas Bjørn, giver ham et af de fire wildcards.

Uanset om det bliver direkte kvalifikation for Thorbjørn Olesen, eller om han må håbe på et wildcard, så vurderer Viasats golfkommentator Henrik Knudsen, at chancerne er gode.

- Der er muligheder på begge pointlister, og skulle han ikke kvalificere sig direkte, så ligger han så højt og så tæt på, at han er et oplagt bud til et af de fire captain picks, som Thomas Bjørn har. Hans chancer er rigtig gode, siger Henrik Knudsen.

Made in Denmark spilles i Silkeborg fra 30. august til 2. september. Kaptajn Thomas Bjørn udtager sit endelige Ryder Cup-hold i dagene umiddelbart efter turneringen.

Thorbjørn Olesen kan blive den tredje dansker og den første siden Thomas Bjørn i 2014 til at spille Ryder Cup. Også Søren Hansen var i 2008 med i turneringen. Den prestigefyldte turnering spilles hvert andet år mellem et europæisk og et amerikansk hold.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter