Thorbjørn Olesen vil gøre sig fortjent til Ryder Cup-plads

Thorbjørn Olesen vil med til Ryder Cup, fordi han har fortjent det, og ikke som en vennetjeneste fra Thomas Bjørn.

Thorbjørn Olesen kan blive den tredje dansker til at spille i den prestigefyldte Ryder Cup. REUTERS/Andrew Yates (Foto: ANDREW YATES © Scanpix)

Tiden, hvor Ryder Cup-kaptajnen for Europa, Thomas Bjørn, skal udtage sit hold, nærmer sig med hastige skridt.

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen er med i opløbet til en af de eftertragtede billetter, men Danmarks bedste golfspiller understreger, at han ikke vil med på holdet på grund af sit gode venskab med Thomas Bjørn.

- Jeg vil selv spille mig til pladsen, siger Thorbjørn Olesen til det engelske medie The Telegraph.

- Thomas og jeg er meget gode venner, og jeg vil ikke have, at det bliver en vennetjeneste.

Thomas Bjørn skal som kaptajn for det europæiske Ryder Cup-hold udtage 12 spillere, hvoraf de første fire fra hver af de to ranglister, verdensranglisten og europaranglisten, er kvalificeret. De sidste fire spillere vælges af kaptajnen.3

De bedste kommer på holdet

Thorbjørn Olesen er aktuelt placeret som nummer seks på europaranglisten, og kan med et par gode resultater i de sidste turneringer opnå automatisk kvalifikation. Alternativt skal han håbe på et wildcard fra kaptajnen, Thomas Bjørn.

Men Ryder Cup-kaptajnen understreger, at kun de allerbedste kommer med på holdet.

- Der er ikke nogen vennetjenester i det her. Ryder Cup er det største, man kan spille med i, og der skal man have de bedste spillere med. De skal levere de resultater, som gør, at de kan være en del af holdet, siger Thomas Bjørn.

Men ifølge Henrik Knudsen, golfkommentator på Viasat, så kvalificerer Thorbjørn Olesens spil i sæsonen ham til en plads på Ryder Cup-holdet.

- Det er afgørende, om Thomas Bjørn vægter erfaring eller form. Indtil videre har han sagt, at han vil have formstærke spillere med. Går han efter de formstærke, så er der ingen tvivl - så er Thorbjørn Olesen med. Bortset fra Francesco Molinari, så er Thorbjørn Olesen den, der har haft den bedste sommer, siger Henrik Knudsen.

Inden Ryder Cuppen, der afvikles i Paris fra d. 28. til d. 30. september, skal Thorbjørn Olesen i aktion i Made In Denmark, der spilles fra d. 30 august til d. 2. september.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter