Tiger-tæmmer, far og millionær: Bjerregaards vilde år har bragt ham tættere på verdenstoppen

DR Sporten har scrollet ned ad golfspillerens Instagram-profil og sammen med hovedpersonen selv slået ned på fem gyldne øjeblikke.

Det sidste halvandet år har været fyldt med opture for golfspilleren Lucas Bjerregaard. (Foto: René Schütze © Scanpix)

Der er en ny mand på hovedplakaten ved Europa Tour-turneringen Made in Denmark.

For mens det tidligere har været Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen, er det varmeste navn i dansk golf lige nu Lucas Bjerregaard.

Med imponerende resultater det seneste halvandet år er den 27-årige frederikshavner stormet frem på verdensranglisten og har gjort sit navn bemærket uden for Europas grænser.

Han er lige nu Danmarks bedste golfspiller med en placering som nummer 43 i verden. På under to år er han rykket over 200 pladser frem på verdensranglisten.

Nedenfor følger fem af de mest betydningsfulde momenter på vejen til succesen.

Slår idolet og nutidens største ikon

Lucas Bjerregaard trykker hånd med Tiger Woods, efter danskeren har besejret den amerikanske golflegende.

Det kan godt være, at Lucas Bjerregaard allerede har slået sit navn fast i Europa, men for de amerikanske golffans er han før denne marts-dag bare en tilfældig golfspiller med et uudtaleligt navn.

Når modstanderen i kvartfinalen ved World Golf Championship Match Play samtidig er legenden Tiger Woods, forventer alle, at ’Biergarden’ bliver udraderet.

Sådan går det bare ikke. Med nordjysk kølighed på de sidste huller slår danskeren hjemmebanehelten ud og sender chokbølger gennem de amerikanske tv-producenter, der må undvære seermagneten på finaledagen.

- Det er en dag, jeg ikke kommer til at glemme, og det er en dag, jeg kommer til at fortælle min datter og mine børnebørn om. Han har været mit idol, siden jeg kan huske, og bare det at få lov til at spille imod ham var stort

- De fleste regnede med, at han bare skulle køre over mig på en hurtig runde. Han havde lige slået Rory (McIlroy, red.) om morgenen og spillede godt. Men jeg kunne mærke, at de amerikanske fans lige så stille fik noget respekt for mig, og nogle stykker begyndte at råbe mit navn. Det var fedt.

- Der kom meget opmærksomhed i ugerne, efter jeg slog Tiger. Når jeg kom op på et teested, var der altid nogen, der råbte, at det var ham, der slog Tiger. ’Tiger-slayer’ blev jeg også kaldt. Det var rigtigt sjovt og en opmærksomhed, jeg ikke har haft før.

Bliver far for første gang

Golf er ikke længere den vigtigste del af Lucas Bjerregaards liv.

Hvis man skal finde én årsag til, at Lucas Bjerregaard det seneste halvandet år er stormet frem på verdensranglisten, skal man måske kigge på dette Instagram-opslag.

Da hans forlovede føder parrets første barn, Josephine i december 2017, ligger Bjerregaard nummer 183 i verden, men den efterfølgende sæson spiller han sit bedste golf nogensinde. Baby-effekten ser ud til at vare ved i 2019.

- Jeg tror ikke, golfen er blevet mindre vigtig. Der er bare kommet noget, der er endnu vigtigere end golf. Det har været sundt for mig som person og mit spil. Det har jeg haft brug for. Det har modnet mig meget.

- Da jeg var yngre, kunne mine fejl hænge meget længe i hovedet og ødelægge en aften for mig og dem omkring mig. Det har jeg lært at blive meget bedre til. Der gør Josephine en stor forskel.

- Når jeg kommer hjem til hende, gør det ikke så meget, om jeg er gået fem over par eller fem under par. Hun smiler alligevel, og det er skide sjovt.

Pengene ruller ind efter sejr på legendarisk bane

På sin koldeste turneringsrunde nogensinde spiller Lucas Bjerregaard sig op ved finaledagen og vinder på St. Andrews.

Der er få sportsgrene, som kan hamle op med pengepræmierne i golf. Det mærker Lucas Bjerregaard også i løbet af 2018, hvor han får flere og flere topplaceringer.

Kulminationen kommer en vindblæst og iskold søndag på St. Andrews-banen i Skotland. Her vinder danskeren Alfred Dunhill Links Championship og indkasserer over fem millioner danske kroner.

Sejren var en af årsagerne til, at Bjerregaard i løbet af 2018 tjente over 16 millioner kroner i præmiepenge – mere, end hvad han tidligere havde tjent samlet i hele sin karriere.

- Penge er ikke noget, der motiverer mig. Jeg vil gerne vinde og komme op ad ranglisterne, men jeg tænker ikke på præmiechecken.

- Vi kan spille prøverunder mod hinanden om 100 kroner, men du kan spørge mig de fleste søndage efter turneringen, hvor meget jeg har vundet, og jeg ville ikke ane det. Det er rart med penge, men det driver mig ikke.

Hole-in-one på den største scene

Lucas Bjerregaard var den eneste, der lavede hole-in-one ved majorturneringen PGA Champioship i år. Det var blot hans andet lykketræf i karrieren.

At få bolden i hul på et enkelt slag. Det er noget, både amatører og professionelle golfspillere kan drømme om hele livet, uden at det går i opfyldelse.

Så er der dem, der er så heldige og dygtige at gøre det. Og så er der dem, som gør det på de vildeste tidspunkter.

Det må man sige, at Lucas Bjerregaard gør sidste weekend, da han laver hole-in-one på 17. hul på finaledagen ved majorturneringen PGA Championship i New York.

Slaget bringer jubel hos de halvfulde amerikanere, som ikke har glemt den danske Tiger-tæmmer, der med sit slag ender turneringen på en 16.-plads – hans bedste majorresultat nogensinde.

- Inden i søndags havde jeg lavet én hole-in-one i mit liv, så det sker ikke så tit. Der var så mange mennesker, og vi var henne på eftermiddagen, så de havde fået lidt at drikke. De var i rigtigt godt humør, og det var helt vildt.

- Jeg vil sige, at hvis jeg skulle vælge de 15 sjoveste minutter i mit golfliv, jeg skulle opleve igen, skulle det være det her. Mødet med Tiger var en hel runde og en hel dag, men isoleret set var det her virkelig en fed oplevelse.

Familien følger med i USA-drømmen

Siden Josepine blev født i december 2017 har Bjerregaards forlovede og datter rejst med rundt til de mange turneringer. Senest var familien to måneder i USA.

I foråret 2019 beslutter Lucas Bjerregaard at tage sin med familie til USA, hvor han skal spille de næste to måneder.

Beslutningen viser sig at være god, for trods mere praktik og mindre træning er det i denne periode, at han blandt andet besejrer Tiger Woods, leverer gode majorresultater og laver den famøse hole-in-one.

Kæreste og datter har faktisk rejst med konstant, siden datteren Josephine kom til verden.

- Det har været sjovt, og jeg ville være ked af, hvis ikke de oplevede det. Min datter begyndte at gå, da jeg var i Abu Dhabi i år, så hvis ikke de havde været med der, havde jeg ikke set det.

- I stedet for at rejse med en kuffert og en golfbag, som jeg har været vant til, rejser jeg med tre kufferter, barnevogn og stol til bilen. Det er lidt anderledes, og der er mere praktik i det, men det er dejligt at have dem med.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk