Vennerne fortalte hende, at hun ikke havde fortjent sin succes: Nu er dansk golfstjerne tæt på historisk triumf

Emily Kristine Pedersen vandt i går Saudi Ladies International og er nu få slag fra samlet sejr på European Tour.

(Foto: Jesper Vinzents © Scanpix. Grafik: Maria Eriksen Volthers)

- Hendes chip in var et af de bedste slag, jeg har set i golf.

Sådan siger administrerende direktør for Ladies European Tour, Alexandra Armas, dagen derpå. Hun bifalder det slag, der gav Emily Kristine Pedersen mulighed for at putte sig til sin tredje European Tour-sejr i karrieren.

Søndag vandt hun nemlig efter et nervepirrende omspil - mod sin gode veninde Georgia Hall - European Tour-turneringen Saudi Ladies International.

Og ikke at forglemme små 950.000 danske kroner i præmiepenge.

Den 24-årige danske golfstjerne var da også selv ganske tilfreds med resultatet søndag aften.

- Det var enormt fedt. Det var en blandet dag, for jeg kom lidt ud af det et par gange, men fik mig kæmpet godt tilbage. Det var superfedt, at jeg kunne få det afsluttet til sidst. Jeg er rigtig glad, sagde hun til DR Sporten efter banketten i Jeddah, Saudi Arabien, søndag aften.

Men hvor mange - inklusiv hende selv - troede, at den samlede European Tour-sejr var sikret med sejren i Saudi Arabien, så var svaret noget anderledes, da hun virtuelt mødte pressen mandag.

- Teknisk set har jeg ikke vundet (den samlede sejr, red.). Der er 450 point at spille for endnu. Der gives dobbeltpoint i sæsonfinalen i Spanien, og det er nok derfor, nogle har været forvirret, siger Emily Kristine Pedersen.

Men med 392,65 point ned til ranglistens nummer to, svenske Julia Engström, er det ikke mange point Emily Kristine Pedersen skal samle sammen i sæsonens sidste to turneringer for at kalde sig samlet vinder.

Dermed bliver hun den kun anden dansker til at vinde kvindernes European Tour, efter Iben Tinning skrev historie for 15 år siden. Det er dog ikke en triumf, Emily Kristine Pedersen er kommet smertefrit til.

Emily Kristine Pedersen vandt sin tredje European Tour-sejr med triumfen i Saudi Arabien. Hun er dermed snublende tæt på den samlede sejr. (Foto: Amer Hilabi © Scanpix)

Enden på en rutsjebanetur

Emily Kristine Pedersen vandt sin første European Tour-sejr tilbage i 2015, og der skulle gå fem år før hun i august vandt sin anden titel ved Czech Open. At hun søndag vandt i Saudi Arabien, er med til at cementere afslutningen på et par år med nedture.

Hendes nedtur startede kort efter hendes på det tidspunkt største golfoplevelse i karrieren, da hun deltog i 2017-udgaven af Solheim Cup, hvor 12 europæiske kvindelige golfspillere dyster mod 12 spillere fra USA.

I 2019 fortalte hun om den lidt ambivalente oplevelse til DR Sporten.

- Jeg var rigtig glad for, at jeg blev valgt. Men jeg fik en del dårlig omtale, fordi jeg blev valgt, og jeg havde nogle venner (på European Tour, red.), som skrev på Twitter, at de ikke syntes, jeg havde fortjent det. Det var en mavepuster, fordi jeg havde håbet, de ville være glade på mine vegne, fordi jeg var sindssygt glad og stolt, sagde Emily Kristine Pedersen dengang.

Efter en sportslig nedtur i 2018, hvor Emily Kristine Pedersen endte med at miste retten til at spille på det højeste plan – den amerikanske LPGA-tour – fik hun det wake-up-call, hun havde brug for. Hun havde brug for mental sparring med sin psykolog og sin mentalcoach.

Og det har åbenlyst virket, selvom hun i et par år vaklede i en form for identitetskrise.

- Det har virkelig været en bølget periode. Jeg havde to hårde år, hvor jeg skulle lære at skelne mellem golfspilleren Emily og privatpersonen Emily. Jeg blev alt for meget styret af golfen, og jeg havde svært ved at lade det ligge, fortæller Emily Kristine Pedersen på det virtuelle pressemøde mandag.

- I et par år så jeg en psykolog. Jeg havde svært ved at træne ordentligt. I dag kan jeg træne meget bedre. Jeg tror ikke, at golfen fyldte for meget, men den begyndte at overtage de 10 procent af min tid, som ikke blev brugt på golf. Jeg havde svært ved at koble fra.

Lykkeligt for Emily Kristine Pedersen fik hun vendt nedturene til opture, og hun er allerede i gang med at sætte nye mål.

Emily Kristine Pedersen deltog for to år siden ved US Open og skal igen i år forsøge at hente et godt resultat, når turneringen begynder 10. december i Texas, USA. (Foto: Jasen Vinlove © Scanpix)

Tilbage til USA

Selvom Emily Kristine Pedersen mangler at gøre sæsonen færdig på European Tour, så kiggede hun allerede få timer efter sejren i Saudi Arabien frem mod de næste mål i sin karriere.

- Mit næste store mål er at komme tilbage på LPGA-touren i USA. Det har desværre ikke været muligt i år på grund af alle coronarestriktionerne. Det har gjort, at man ikke rigtigt kan flytte sig op gennem ligaerne. Forhåbentligt kan jeg gøre det næste år, fortalte golfspilleren til DR Sporten søndag aften.

I første omgang skal hun forsøge at sikre den samlede European Tour-sejr i løbet af sæsonens to sidste turneringer. Den første starter tirsdag og bliver ligeledes spillet i Saudi Arabien, mens sæsonfinalen spilles i Andalusien sidst i november.

Emily Kristine Pedersen slutter sæsonen af med US Open, der spilles midt i december i Texas, USA.

Og så er hendes drøm at deltage ved OL næste sommer, selvom det bliver en særdeles svær milepæl at nå. Danmark har kun plads til to kvindelige golfspillere, og pladserne bliver fordelt ud fra placeringerne på verdensranglisten.

- Jeg vil enormt gerne spille OL. Men det er svært for mig at hente point i forhold til Nanna (Koerstz Madsen, red.) og Nicole (Broch Larsen, red.), fordi de har langt flere point at spille om i USA, siger hun.

Emily Kristine Pedersen har dog mandag med præstationen taget et kæmpe skridt på verdensranglisten og ligger med sin 89.-plads over Nicole Broch Larsen, der er faldet ned som nummer 94. Nanna Koerstz Madsen ligger nummer 68.

FacebookTwitter