VIDEO Thomas Bjørn har lagt egoet på hylden som Ryder Cup-kaptajn

Danmarks mest succesfulde golfspiller gennem tiden har tilpasset sig sin nye rolle som leder for det europæiske Ryder Cup-hold.

Tidligere i karrieren skulle Thomas Bjørn holde styr på sine egne nerver, når han forsøgte at hente triumfer på verdens golfbaner.

Men med udnævnelsen som kaptajn for det europæiske Ryder Cup-hold, har han trådt et skridt tilbage for bedst muligt at kunne iscenesætte europas bedste golfspillere.

Som Ryder Cup-kaptajn er det nemlig ikke hans rolle at svinge køllerne. I stedet står han for at udtage holdet og lægge taktikken. Og den rolle passer Thomas Bjørn godt, selvom han har skulle vænne sig til den.

Lærerig proces

Selvom rollen som kaptajn er meget prestigefyldt, skulle Thomas Bjørn vænne sig til at stå i baggrunden.

- Med en sportsmands baggrund er det jo nogle gange svært at acceptere, at der er så mange andre ting, man skal tage hensyn til i forhold til det, man gerne selv vil, siger Thomas Bjørn til DR Sporten.

Det er dog ikke et kompromis, som Thomas Bjørn er træt af.

- Man skal tage hensyn til en masse mennesker og synspunkter. Den proces, som jeg har gået igennem, har været en fantastisk oplevelse. Man lærer virkelig meget om sig selv og om andre mennesker.

Ryder Cup spilles fra den 28. september i Frankrig.

Facebook
Twitter