VIDEO Thorbjørn Olesens rejse til golfens top: 'Det startede som en leg'

Den danske golfstjerne forsøger at leve i nuet – både på og udenfor banen.

Thorbjørn Olesen skal i weekenden repræsentere Europa til Ryder Cup, hvor 12 af de bedste europæiske og 12 af de bedste amerikanske spillere mødes og dyster om at hjemføre det prestigefulde trofæ til enten USA eller Europa.

Olesen er imidlertid ikke den eneste dansker til dette års Ryder Cup. Den tidligere golfspiller Thomas Bjørn er nemlig kaptajn på det europæiske hold.

DR's Kim Bildsøe Lassen har mødt Thorbjørn Olesen i Portugal en uge før Ryder Cup til en snak om livet som professionel golfspiller.

Thorbjørns første møde med golf

Interessen for golf kommer ikke fra fremmede. Det var Thorbjørns far, der første gang introducerede ham for golf. Thorbjørn Olesen fandt hurtigt interessen for golfsporten.

- Jeg tror det kommer af, at jeg gik og legede med det, da jeg var lille. Jeg kunne gøre det alene. Jeg skulle ikke have nogen andre til at hjælpe – ligesom i fodbold.

Kollegaerne om Olesen

Thorbjørn Olesen får også anerkendelse fra sine danske golfkollegaer. Den danske golfstjerne Søren Kjeldsen sammenligner Olesens mentalitet med den nuværende Ryder Cup-kaptajn Thomas Bjørns. - Det, der er helt afgørende for Thorbjørn, som jeg også har set i Thomas Bjørn alle de her år, er, at de ser sig selv på det allerhøjeste niveau. Når du ser dig selv dér, så stiler alt det, du gør, hen mod det, siger Kjeldsen og bliver suppleret af Europa Tour-kollegaen Lucas Bjerregaard:

- Når han kommer i den position, hvor fårene bliver skilt fra bukkene, er han rigtig god til at tage ansvar og få gjort jobbet færdigt.

Olesens zone

Når Thorbjørn Olesen spiller golf, forsøger han at lukke sig inde i sin zone. Han forsøger at lukke alle tanker ude – og leve i nuet. En mentalitet han også bruger udenfor banen.

- Er du god til at være i nuet?

- Ja, det tror jeg. Det er ikke kun golf for mig egentlig. Hvis jeg tager på ferie med mine venner, så kan jeg godt finde på ikke at svare min telefon i fire eller fem dage – og så bare være sammen med dem.

Du kan se hele indslaget fra '21 Søndag' i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter