Vilde slag ændrer dansk golfspillers liv

Søren Broholt Lind kvalificerede sig onsdag til næste sæsons DP World Tour.

25-årige Søren Broholt Lind skal fremover spille med på DP World Tour. Han har indtil nu gjort sig på den skandinaviske tour Nordic League (arkivfoto). (Foto: © Jesper Vinzents/Ritzau Scanpix)

Det handler oftest i sport om at være først, hvad end det er i et løb, på måltavlen eller i tabellen.

Men i nogle tilfælde er det nok at være blandt de bedste.

Det fik den danske golfspiller Søren Broholt Lind i den grad af føle, da han onsdag spillede sidste runde af Final Stage i Spanien, som er en kvalifikationsturnering til DP World Tour - tidligere kendt som europatouren.

Her behøvede danskeren ikke at vinde, men blot være i top 25 efter sidste hul. Så ville han være sikret en plads på den prestigefyldte golf-tour i den kommende sæson, hvor blandt andet den danske Ryder Cup-spiller Nicolai Højgaard slår sine folder.

Det lykkedes akkurat for den danske golfspiller onsdag, da Søren Broholt Lind lavede en såkaldt eagle på det 18. og afgørende hul i sidste kvalifikationsrunde.

- Vi spillede 108 huller, og det var på 108. hul, jeg skulle lave en eagle. Det var lige præcis det, der skulle til, før jeg kom videre. Det er normalt noget, man kun ser andre gøre på tv, så at stå i situationen og gøre det selv var ret vildt, siger Søren Broholt Lind til DR Sporten.

- Jeg har aldrig prøvet noget, der var lige så vigtigt i forhold til min egen karriere. Det var uden tvivl det største øjeblik i min karriere.

Inden det afgørende hul var danskeren klar over, at han skulle lave en eagle for at sikre adgangskortet til næste sæsons DP World Tour.

- Jeg havde en mavefornemmelse, der sagde, at jeg nok skulle gøre det. Og så slår jeg det vigtigste slag i min karriere, der gav mig god chance for eagle. Der kunne jeg virkelig mærke, at det sitrede helt ud i fingrene, siger den 25-årige golfspiller.

- Jeg var så meget i zonen. Den skulle bare i, koste hvad det vil.

Og det kom den.

"Det var mange følelser på en gang og en enorm glæde," siger Søren Broholt Lind om det afgørende hul 18 (arkivfoto). (Foto: © Jesper Vinzents/Ritzau Scanpix)

Netop 18. hul havde også spillet en afgørende rolle tidligere på ugen, da Søren Broholt Lind var tæt på at slå bolden i vandet.

- Da jeg slår ind mod hullet, er bolden på vej mod vandet, og så rammer den en sten i vandkanten og går ind mod hullet. I 99 procent af andre tilfælde var den gået i vandet, men af en eller anden mirakelårsag rammer den stenen med den rigtige vinkel, så den hopper ind på greenen, siger Søren Broholt Lind.

- Det hul ville mig godt, og karma var på min side. Var den gået i vandet, havde jeg fået en noget højere score, og så havde vi nok ikke den her snak.

'En ny verden'

Med pladsen i top 25 springer Søren Broholt Lind over Challenge Tour, som er niveauet under DP World Tour. Danskeren har endnu sin debut til gode på Challenge Tour og skal nu i stedet bide skeer med nogle af verdens bedste golfspillere rundt i hele verden.

- Pengemæssigt er der en kæmpe forskel. DP bliver vist i tv og har stor eksponering, mens Challenge er en upcoming tour til DP og næsten ikke bliver vist i tv, forklarer Søren Broholt Lind.

Søren Broholt Lind har indtil nu spillet på den skandinaviske tour, Nordic League, som er niveauet under Challenge Tour. Det har 108 huller i Spanien nu lavet fuldstændig om på.

- Det var en ny arbejdsplads, jeg fik der, og en ny verden, jeg skal ind i, siger Søren Broholt Lind.

- Det er fantastisk. Det er noget, jeg altid har drømt om, siden jeg var lille, og det jeg har trænet mod. Det lyder stadig mærkeligt at sige højt. Det er ikke helt sunket ind endnu.

"Jeg springer Challenge Touren over, så jeg kan ikke helt svare på den niveaumæssige forskel, og hvordan det er," siger Søren Broholt Lind (arkivfoto). (Foto: © Jesper Vinzents/Ritzau Scanpix)

Søren Broholt Lind har "ofret utroligt meget" for at nå hertil, fortæller han. Den lange vej har blandt andet ført ham forbi USA, hvor han har spillet golf på college.

- Det er enormt fedt at se, at al det, vi har investeret i det, bærer frugt, og jeg nu kan leve af sporten. Det er et enormt privilegie, siger Søren Broholt Lind.

Der har dog ikke været meget tid til at fejre den store præstation, forklarer Søren Broholt Lind, der allerede i næste uge debuterer på DP World Tour, når 2024-sæsonen bliver skudt i gang ved Joburg Open i Sydafrika.

- Lige nu er jeg tre timer syd for, hvor vi spillede (i Spanien, red), på en netværkstur med en virksomhed, hvor mig og min bror skal underholde 25 golfspillere. Så det er rimelig dårlig timet, siger Søren Broholt Lind.

- Jeg skal rejse til Afrika søndag eller mandag, hvor min sæson starter med fire uger i Afrika. Der sker rimelig meget pt.

Joburg Open spilles fra den 23. til 26. november og har en samlet præmiesum på 7,7 millioner kroner.