GRAFIK Danmark får nabo-tæsk i medaljeræset ved EM

Danmark må stille sig tilfreds med at ligge bag svenskerne og nordmændene i medaljeregnskabet ved EM-stævnet, European Championships.

Svenskerne sluttede på toppen af den Skandinaviske medaljepodie efter de europæiske mesterskaber. Men det blev dog Rusland, der løb med de fleste guldmedaljer.

Danmark fik baghjul af Sverige og Norge, da medaljerne blev uddelt ved det nye koncept for fælles afholdelse af EM i flere sportsdiscipliner, European Championships.

Svenskerne topper den nordiske nabostrid med 11 medaljer, mens Norge samlede otte medaljer op undervejs i løbet af begivenheden. Den danske indsats ved konkurrencerne i Berlin og Glasgow kastede kun syv medaljer af sig.

Når medaljerne vægtes i forhold til hierarki, således at man inddeler landene efter antallet af guldmedaljer og først ved en lighed i antallet af guldmedaljer kigger på sølv og bronze, giver det svenskerne en samlet placering som nummer 12 blandt de 32 deltagende nationer.

Lige bagefter ligger Norge, der blev hjulpet med af hele fem guldmedaljer puster dem i nakken på en 13.-plads. Danmark fik kun én medalje af guld, og det sender os ned på en samlet 20.-plads.

Ingen af de nordiske lande kommer dog i nærheden af Rusland, der hentede 66 medaljer, hvoraf hele 31 var af guld.

Facebook
Twitter