GUIDE Store dansker-dag ved atletik-EM

Fredag er den helt store dag for dansk atletik ved indendørs EM i Prag. Hele otte danskere skal i aktion, heraf de syv fredag formiddag.

Nick Arenander og Sara Slott er to af de danskere, der skal i aktion i Prag.

Her følger en lille guide til danskerne og deres starttider - følg de rød/hvide på DR3 hele formiddagen fra klokken 09.40

Kl. 10.15 Mikkel M.Nielsen - stangspring

Mesterskabsdebutanten bliver første dansker i konkurrence. I kvalifikationen i stangspring skal han forsøge at leve op til sit bedste, som er 5 mete rog 36. Det række dog næppe til finalen. For to år siden krævede det 5,60 meter.

Kl. 10.32 Andreas Martinsen, 60 meter hæk

Århus 1900-sprinteren skal revanchere sin hidtil eneste EM-inde deltagelse, som ligger fire år tilbage. Dengang kolliderede han med en hæk i sit indledende heat. Han løb for nylig 7,83 sek. og en lille forbedring kan være billetten til semifinalen.

Kl. 11.18 Sara Slott Petersen, 400 meter

For første gang i seks år stiller Danmarks mest rutinerede EM-deltager op på 400 meter uden hække ved et indendørs mesterskab. Hun satte for nylig dansk rekord på disciplinen, men det bliver et hårdt udskilningsløb. Kun de to første fra hvert heat går videre. Sara Slott er dog fortsat en af Danmarks bedste muligheder for at gå videre fra indledende runde.

Kl. 11.48 Nick Ekelund-Arenander, 400 meter

Han er en forrygende mesterskabsløber og var bl.a. i semifinalen ved EM for to år siden. Nick Ekelund-Arenander skal dog trække på al sin erfaring fra den store scene, hvis det skal lykkes denne gang. Danskeren har været småskadet og har denne vinter ikke løbet helt så hurtigt som tidligere sæsoner. Han er dog meldt 100 procent klar og har en fair chance for semifinale.

Kl. 12.00 Benjamin N. Vedel, 400 meter

Den bare 17-årige Aalborg-løber er mest med for at lære. Ved DM blev han slået af Nick Ekelund-Arenander og turen til Prag tæller mest som værdifuld mesterskabserfaring for den talentfulde løber.

Kl. 12.33 Stina Troest, 800 meter

Har en fin semifinalechance. 12 ud af de 20 startende går videre og Amager-løberen viste storform, da hun for nylig satte personlige rekord i England. Imponerede for et år siden ved indendørs VM, hvor hun nåede semifinalen. Det kan hun også denne gang.

Kl. 12.53 Nick R. Jensen, 800 meter

Det er svært at få øje på semifinalechancen for Nick, men 800 meter kan være en taktisk affære, hvor de tider, man har med til et mesterskab, ikke altid kommer i spil. Også han er i fin form, idet han for nylig brød 1.50-grænsen ved et stævne i Belgien. Hans mor og træner, Heidi Jensen, sidder stadig på den danske rekord på 800 meter for kvinder. Nem at kende på sin røde hanekam.

Kl. 18.00 Thijs Nijhuis, 3000 meter

Viborg-løberen har forbedret sig voldsomt i år og nærmer sig de otte minutter på den længste indendørs distance. Det vil dog kræve noget helt ekstraordinært at komme videre ved dette hans første store mesterskab.

Du kan følge danskerne i aktion på DR3 fra klokken 09.40.

Facebook
Twitter