Guld til 49'eren

Masten på Martin Kirketerp og Jonas Warrers båd knækkede, så de kom for sent til start. Men så lånte de kroaternes båd og vandt guld alligevel! En høring skal dog overståes, før det er officielt.

Jonas Warrer og Martin Kirketerp har lånt den kroatiske båd og iler ud mod vandet. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Jonas Warrer og Martin Kirketerp leverede en fantastisk bedrift, da de vandt OL-guld i 49'er, selv om masten på deres båd knækkede kort før starten på dagens medaljeræs i den heftige storm i Qingdao.

Vejret var overhovedet ikke egnet til sejlsport - og da slet ikke til de lette 49'ere. Men dommerne valgte alligevel at blæse til start kort før kl. 16.30 lokal tid, som var deadline for dagens sejladser.

Inde på kajen var danskerne, der blot behøvede en sjetteplads blandt de ti finalister for at vinde guld med sikkerhed, desperate. Men de fik lov at låne en båd af kroaterne, der ikke var kvalificeret til medaljesejladsen, og kom afsted - flere minutter efter konkurrenterne. 

Væltede på stribe

Så var det en kamp mod tiden, og selv om Warrer og Kirketerp altså nu var i gang, så det stadig mere end almindelig sort ud.

Men også mange af konkurrenterne viste sig at få store problemer på det oprørte hav. De væltede på stribe, og på utrolig vis lykkedes det danskerne at kæmpe sig forbi tre både og slutte som nr. syv.

Og det var nok til, at Warrer og Kirketerp sluttede tre point bedre end spanierne samlet og sikrede sig guld i en af de mest dramatiske sejladser i OL-historien.

Høring kl. 12.30

Det kan dog stadig gå galt. Dels skal båden, de sejlede i, godkendes, og dels kan konkurrenterne nedlægge protest, fordi Warrer og Kirketerp sejlede under kroatisk flag. 

Ifølge Radiosporten er der indkaldt til høring kl. 12.30 om hele forløbet, før guldet er officielt. Der er en lille mulighed for, at finaleræset skal sejles om i morgen. Vi følger sagen nøje.

FacebookTwitter