'Hans Majestæt' overgår dansk målmaskine og nærmer sig Tysklands trone

Den danske højrefløj blev tirsdag den næstmest scorende i Bundesligaens historie.

Hans Lindberg rundede tirsdag en flot milepæl. (Foto: © UWE ANSPACH, Uwe Anspach/picture-alliance/dpa/AP Images)

Fyrre, fed og færdig.

Nok kan det gamle ordsprog sikkert virke lidt halvchikanerende for nogle, men hos Hans Lindberg lader det ikke til at blive taget så alvorligt.

Den danske håndboldspiller har i sin karriere scoret mål på samlebånd, og selvom han efterhånden har rundet de 41, er han langt fra færdig endnu. Tværtimod faktisk.

Tirsdag aften kastede han nemlig bolden i kassen hele ti gange for sin tyske klub Füchse Berlin, der vandt 28-22 mod Leipzig, og med de mange scoringer rundede han også en flot milepæl.

Fløjspilleren har nemlig nu scoret svimlende 2.877 mål i Bundesligaen, og det gør ham til den næstmest scorende i den tyske turnerings historie.

En imponerende bedrift, og DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, kan da heller ikke gøre andet, end at lette på hatten.

- Det fortæller en historie om en spiller, der har været på toppen i rigtig, rigtig mange år. Igen og igen leverer han gode præstationer, og det, der har været sigende om ham er, at han scorer en hulens masse mål. Så det er en fantastisk bedrift i verdens bedste håndboldliga, siger han.

Også i 2021 var Hans Lindberg i forrygende form. Med sine 242 scoringer blev han topscorer i Bundesliga-sæsonen. (Foto: © ANDREAS GORA, Andreas Gora/picture-alliance/dpa/AP Images)

Andenpladsen på listen over flest mål i Bundesligaens historie tilhørte indtil i går danske Lars Christiansen, der fra 1996 til 2010 scorede hele 2875 mål for Flensburg-Handewitt.

Og at 'Hans Majestæt', som kommentatorer ynder at kalde Hans Lindberg, skulle ende med følge i sin fløjkollegas fodspor og endda også overgå ham, kan han takke sig selv for, mener Lars Krogh Jeppesen.

- Det har Hans selv valgt at bestemme. Han er jo ikke 29 år gammel. Men han har stadig niveauet, og spiller stadig for en storklub.

- Når man rammer en vis alder, er det jo normalt, at man spiller færre minutter og dermed scorer færre mål. Men sådan har det ikke været for Hans Lindberg, han har stadig fået masser af spilminutter, ligesom Lars Christiansen gjorde, siger han.

Kan overhale sydkoreaner

Kun sydkoreanske Yoon Kyung-shin har scoret flere mål i den tyske liga end de to danskere.

Sydkoreaneren, der fra 1996 til 2008 spillede for Gummersbach og HSV Hamurg, står noteret for 2905 mål.

Håndboldeksperten er dog ikke i tvivl om, at Hans Lindberg kan overhale ham, for så langt er der ikke op til sydkoreaneren på listen over alletiders topscorere i den tyske liga.

Og fortsætter fløjveteranen sin imponerende formkurve fra efterårssæsonen, der har budt på 118 mål og en nuværende status som nummer to på topscorerlisten, er det svært at forestille sig, at han ikke skal nå helt til tops.

- Han kommer til at overhale Yoon, som også var en fremragende målscorer. Og så står der altså Hans Lindberg øverst på topscorerlisten, og det er virkelig, virkelig flot, siger Lars Krogh Jeppesen.

Hans Lindberg og Lars Christiansen har stået på hver sin banehalvdel flere gange i Bundesligaen. Men på det danske landshold har de også flere fælles kampe på CV'et. Her træner de inden en VM-kamp i 2011. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Hans Lindbergs kontrakt med Füchse Berlin udløber til sommer, men det bør ikke stå i vejen for, at han napper titlen som den mest scorende i Bundesligaens historie, mener Lars Krogh Jeppesen.

Det eneste, der kan stikke en kæp i hans hjul, er skader, tror han.

- Det eneste, der kan stoppe ham i at toppe den her liste, er, at han udgår med en korsbåndsskade i de første minutter af den næste kamp.

- For hvis han ikke lige rammer niveauet, kommer han jo til at skyde straffekast alligevel, siger håndboldeksperten.

Rekorden kommer Hans Lindberg dog ikke til at jagte i januar. Her skal han nemlig med Danmark til VM i i Sverige, og den slutrunde kan du følge på DR's forskellige kanaler.