Aalborg Håndbold indleder jagten på historisk kvartfinale med negative test: ’Det har været nervepirrende’

I marts har Aalborg Håndbold haft flere tilfælde af corona, men nu er truppen klar til ottendedelsfinalerne i Champions League.

Henrik Møllgaard missede to kampe for Aalborg Håndbold i marts på grund af en positiv coronatest. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Jeg kan godt afsløre, at det har været nervepirrende, indtil vi fik testresultaterne.

Sådan siger direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen, om de negative coronatest, som klubben onsdag fik vished om forud for ottendedelsfinalerne i herrernes Champions League mod FC Porto.

Marts måned har for Aalborg nemlig i den grad stået i coronaens tegn på den helt aldeles negative måde.

I starten af måneden blev tre spillere testet positiv. Målmand Simon Gade, stregspiller Magnus Saugstrup og den svenske højreback Lukas Sandell. For to uger siden blev forsvarsgeneralen Henrik Møllgaard desuden testet positiv efter landsholdssamlingen, og han måtte undværes i de efterfølgende to kampe.

Det er derfor også en meget glad direktør, der nu kan se frem til den første af to ottendedelsfinaler mod Porto med en coronafri trup.

- Vi vidste jo, at vi risikerede at stå uden fem mand i morgen, og det ville gøre det uhyre svært at gå videre. Så det var godt nok en lettelse. Alle er negative, og vi kan stille med det stærkeste hold, siger Jan Larsen.

Og det stærkeste hold er der brug for, selvom Jan Larsen medgiver, at det på papiret ikke er den sværeste modstander, som aalborgenserne kunne have været oppe imod.

Set i lyset af det portugisiske landsholds store succes de seneste år, og at halvdelen af truppen under VM-slutrunden i Egypten i januar var Porto-spillere, så er der dog grund til at have respekt for holdet.

De regerende portugisiske mestre er tilmed for andet år i træk i ottendedelsfinalerne i Champions League med den svenske legende Magnus Andersson ved trænerroret.

Jan Larsen på sidelinjen i Aalborg Håndbolds Champions League-gruppekamp mod HC PPD Zagreb i februar. Går Aalborg videre til kvartfinalerne, er det kroatiske hovedstadshold en mulig modstander. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Chancerne er fifty-fifty

I sidste sæson skulle Aalborg faktisk have mødt Porto i netop ottendedelsfinalerne, men på grund af coronasituationen blev disse kampe aflyst. Jan Larsen mener ikke, at styrkeforholdet mellem de to hold er forandret synderligt siden.

- Porto har et godt hold, og det synes jeg også, vi har. Det er lidt fifty-fifty, og det synes jeg i øvrigt også, chancerne er for at gå videre.

Porto havde ni spillere med i landsholdstruppen, da det portugisiske landsholds fremgang kulminerede med kvalifikationen til den første OL-deltagelse i holdets historie. Den blev sikret med en 29-28-sejr over Frankrig i midten af marts. Et OL, som der torsdag blev trukket lod til, og hvor Portugal er i gruppe med de danske verdensmestre.

Det er fjerde gang, at Aalborg Håndbold har spillet sig i en Champions League-ottendedelsfinale. Før holdet sidste år fik ottendedelsfinalerne mod Porto aflyst, har holdet i 2014 og 2015 fået håndboldmæssige lærestreger af de spanske giganter fra Barcelona, der senere samme år endte med henholdsvis bronze og guld.

Aalborgs Mark Strandgaard skal levere mål fra højre fløjen, hvis det skal blive til videre avancement. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Chancerne mod Porto, der endte som nummer fem i holdets Champions League-gruppe, ser ganske gode ud, og en samlet sejr vil sikre Aalborg en historisk kvartfinale i Champions League-sammenhæng for første gang i klubbens historie.

- Det ville være kæmpestort. Vi sitrer alle sammen og er spændte, og vi glæder os bare til de kampe. Og det ville selvfølgelig være endnu større at komme endnu længere, siger Jan Larsen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi på papiret kunne have fået nogle væsentligt sværere modstandere. Men fordi vi har gjort det godt i gruppespillet, har vi gjort os fortjent til en modstander, som vi ved, vi har en chance imod. Vi er ret overbeviste om, at vi godt kan klare det, siger han.

Aftenens opgør kan følges på TV3 Sport fra klokken 20.45.

Returkampen spilles onsdag den 7. april i Aalborg. Vinderen over de to opgør skal enten møde SG Flensburg-Handewitt eller HC PPD Zagreb i kvartfinalerne.