Aalborg Håndbold tager historisk sejr: Er sensationelt i Champions League-finalen

Efter et stort comeback mod PSG er Aalborg Håndbold en kamp fra Champions League-titlen i håndbold.

Aalborg Håndbolds Sebastian Barthold jubler. (Foto: Thilo Schmuelgen © Ritzau Scanpix)

Aalborg Håndbold leverede et forrygende comeback mod Paris Saint-Germain og står nu i en historisk Champions League-finale i håndbold.

Mikkel Hansen, Henrik Toft Hansen og resten af PSG blev besejret af de undertippede danskere med 35-33 efter Aalborg var bagud med fem mål i starten af anden halvleg.

Dermed venter der nu en finale søndag for Aalborg ved Final 4-stævnet i Köln, hvor modstanderen bliver FC Barcelona.

- Vi er bare et fuldstændig fantastisk hold.

Sådan lyder reaktionen fra Aalborg-anfører René Antonsen efter den danske klub sensationelt slog Paris Saint-Germain ud i semifinalen af Champions League efter et flot comeback.

- Det er fuldstændig fantastisk det her og en ud af kroppen-fornemmelse.

- Vi holder troen på det og spiller os egentlig også til gode situationer gennem det meste af kampen, men brænder lidt. Måske var vi lidt for nervøse fra starten, siger René Antonsen.

Det er første gang siden 1976, at et dansk hold står i Champions League-finalen. Dengang tabte Fredericia KFUM kampen om titlen.

  • Aalborg-træner Stefan Madsen. (Foto: Sascha Steinbach © Ritzau Scanpix)
  • Fløjspiller Buster Juul. (Foto: Ina Fassbender © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Aalborg fik en skidt start på semifinalen, da venstrefløj Buster Juul brændte på et straffekast i kampens første angreb. Fire minutter senere var PSG foran med 2-0 på to straffekast af Mikkel Hansen.

Først i det niende minut lykkedes det for Aalborg at komme på tavlen til 1-3 i en nervøs start af nordjyderne med tekniske fejl og redninger i det franske mål.

Men også i Aalborg-målet kom der redninger af svenske Mikael Aggefors, og derfor stod der blot 6-3 til PSG efter et kvarter.

Den danske klub kom også bagud med fire, inden der mere succes i angrebsspillet dukkede op anført af den svenske playmaker Felix Claar.

Aalborg fik reduceret til 9-11 og hang bedre på pariserne i resten af første halvleg. Men ført an af et larmende Paris-hjørne i den ellers forholdsvis tomme Lanxess Arena i Köln holdt PSG føringen og gik til pause foran 15-13.

Omkring 50 Aalborg-fans havde taget rejsen til Köln, men de fik ikke meget mere at juble over i starten af anden halvleg. Efter 35 minutter bragte PSG sig foran med fem mål for første gang i kampen.

Mikkel Hansen og Paris Saint-Germain må gå skuffede fra semifinalen. (Foto: Thilo Schmuelgen © Ritzau Scanpix)

Endnu en gang fik de undertippede nordjyder dog kæmpet sig tilbage, og med godt et kvarter igen var Aalborg blot bagud med 22-23. Det skyldtes særlig en forrygende indsats af unge Simon Gade i målet, der var kommet ind kort inden pausen.

Og med knap ti minutter igen på haluret kom Aalborg helt tilbage i kampen. Med en underhåndsscoring udlignede Nikolaj Læsø til 24-24, og kort efter var Aalborg i front for første gang i semifinalen ved stjernen Felix Claar.

29-29 lød stillingen med fem minutter tilbage af opgøret, og efter endnu et Felix Claar-show var Aalborg i spidsen igen.

Den føring lod Aalborg ikke slippe igen og fuldførte et imponerende comeback og en overraskende sejr på 35-33 over Paris Saint-Germain anført af en forrygende Felix Claar, en skudsikker Nikolaj Læsø og en velspillende Simon Gade.

Finalen spilles søndag klokken 18. Aalborgs modstander bliver Barcelona, der slog HBC Nantes med 31-26 i semifinalen.

/ritzau/