Aalborg jagter det ultimative trofæ: Men hvem er favorit til Champions League-titlen?

​​​​​​​Torsdag blev der sat navn på de sidste to hold, som skal dyste om Champions League-titlen i håndbold.

Niklas Landin og Kiel vandt Champions League i sidste sæson. I denne sæson får vi også en dansk vinder, for alle fire semifinalister har danskere i trupperne. (Foto: Ina Fassbender © AFP or licensors)

Aalborg Håndbold leverede onsdag miraklet og spillede sig i semifinalen i Champions League. Dermed får vi et dansk hold med ved Final 4-stævnet for første gang, siden AG København i 2012 spillede sig til bronzemedaljerne.

Aalborg Håndbold kommer dog på noget af en opgave, når tre europæiske tophold venter. Men faktisk er det 100 procent sikkert, at vi får en dansk Champions League-vinder.

Alle fire hold, der dyster om det prestigefyldte trofæ, har nemlig danskere i truppen. Men hvem er egentlig favorit?

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen har taget temperaturen på de fire hold, som til juni skal kæmpe om Champions League-titlen.

FC Barcelona: Dummer favoritten sig endnu engang?

Kevin Møller og FC Barcelona var i finalen i sidste sæson, hvor spanierne måtte tage til takke med andenpladsen efter nederlag til THW Kiel. (Foto: Gerad Franco © Represented by ZUMA Press)

- FC Barcelona er et hold, som ved, hvad det vil sige at vinde. De har ikke tabt en gældende kamp i 2021. Det kan godt være, at den spanske liga ikke er så god, men i Champions League har de altså hentet 18 sejre i 18 kampe.

- Barcelona tager vanen tro til Final 4 som favoritter. De har en bred trup med rigtig mange dygtige spillere, og det kan godt blive en faktor, når der skal spilles to kampe på to dage.

- Men Barcelona har mange gange før været favorit ved Final 4 og har nærmest lige så mange gange haft svært ved at leve op til det. Også denne gang har de et kæmpe pres på skuldrene, og det bliver spændende at se, om de denne gang kan forløse det, eller om det endnu engang bliver en hæmsko.

  • Danskere: Casper U. Mortensen og Kevin Møller

  • Lars Krogh Jeppesens vurdering af Barcelonas vinderchancer: 40 %

Paris Saint Germain: Skal det være i år?

Mikkel Hansen og Paris Saint Germain har været i Final 4 fire af de seneste fem sæsoner. Holdet fra den franske hovedstad har dog stadig til gode at vinde turneringen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Paris har længtes efter at vinde Champions League i rigtig mange år, men hver eneste gang de har spillet sig i Final 4, er det blevet en kæmpe skuffelse. Mikkel Hansen og kompagni spiller med et enormt pres, og det er det altoverskyggende mål for dem at vinde Champions League.

- Franskmændene kommer til Final 4 med et hold fyldt med stjerner, som paradoksalt nok har vundet stor set alt, både i andre klubber og på deres respektive landshold. Bare ikke i Paris.

- Eneste position, hvor Paris er lidt tynde, er på målmandsposten. Og man ved bare, at det kræver en god målmand, hvis man skal helt til tops. Så for Paris handler det om at, at titlen nok skal vindes i angrebet.

  • Danskere: Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen

  • Lars Krogh Jeppesens vurdering af Paris Saint Germains vinderchancer: 30 %

Nantes: Kan de små drille de store igen?

Emil Nielsen har været en af nøglespillerne for franske Nantes i denne sæson. Franskmændene skal håbe på, at den danske målmand har et par gode kampe i sig, når Final 4 begynder. (Foto: Holsteinoffice.de/Jörg Lühn via © imago images/Holsteinoffice)

- Nantes er jo en sjov størrelse. Lige nu er de kun nummer tre i den franske liga, og i Champions League sluttede de på en sjetteplads i gruppespillet, to point efter Aalborg. Men på den rette dag kan de altså bide skeer med alle hold. Det så man for to sæsoner siden, hvor de slog Paris Saint Germain og pludselig stod i Champions League-finalen.

- Det siger meget om holdet, at de i kvartfinalen kan tage til en svær udebane i Vezprem med en spinkel føring og alligevel holde hovedet koldt og spille sig i Final 4.

- Og så kommer man altså ikke udenom Emil Nielsen. Det er jo vanvittigt, hvad han har præsteret i målet for franskmændene i denne sæson, og det bliver en fornøjelse at følge ham i Final 4. Han er spilleren, som kan gøre forskellen for Nantes.

  • Danskere: Emil Nielsen og Sebastian Augustinussen

  • Lars Krogh Jeppesens vurdering af Nantes vinderchancer: 15 %

Aalborg Håndbold: Skal der skrives dansk håndboldhistorie?

Alt gik op i en højere enhed for Aalborg i kvartfinalerne mod Flensborg. Det samme skal ske, hvis nordjyderne skal have en chance ved Final 4. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

- Aalborg er jo succeshistorien i dette års Champions League. De blev jo lidt snydt sidste sæson, hvor corona betød, at de måtte forlade Champions League, men at de så igen i denne sæson er med helt fremme. Det er en mental præstation ud over det sædvanlige.

- Faktisk er Aalborg lidt i samme situation som Nantes. I nordjydernes kvartfinale formåede de at holde hovedet koldt i en svær udekamp mod Flensborg. Det giver bare tro på egne evner og forhåbninger om, at hvis det hele spiller, så kan man godt spille sig i en finale.

- Jeg siger ikke, at hverken Aalborg eller Nantes er favoritter, men med den historik, der har været i Champions League, hvor favoritterne ofte fejler, så skal man aldrig afskrive outsiderne.

- Drømmen for både Aalborg og Nantes er jo, at de trækker hinanden i den ene semifinale. Det er jo klart den største mulighed for at nå finalen.

  • Lars Krogh Jeppesens vurdering af Aalborg Håndbolds vinderchancer: 15 %

Final 4 spilles i Køln den 12. og 13. juni. Lodtrækningen til semifinalerne finder sted den 25. maj.