Aalborg-målmand rullede gardinet ned i ny nordjysk CL-sejr

Franske Nantes blev slået sikkert, da Aalborg Håndbold onsdag tog holdets fjerde sejr i Champions League.

Aalborg-keeper Mikael Aggefors endte med imponerende 48 i redningsprocent. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Aalborg Håndbold fortsatte onsdag holdets perfekte start i herrernes Champions League.

I et næsten tomt Gigantium i Aalborg blev franske Nantes slået overbevisende med cifrene 32-24.

Det er nordjydernes fjerde sejr i lige så mange forsøg i gruppespillet i den prestigefyldte klubturnering. Aalborg har dog stadig til gode at møde gruppens andre tophold, FC Barcelona, Veszprem og Kiel.

Aalborg startede kampen i fuld kontrol. Med et solidt forsvar, en velspillende Mikael Aggefors i målet og et effektivt angreb kom nordjyderne hurtigt på 6-1.

Men så vågnede de franske gæster op. Nantes gik frem i forsvaret og forstyrrede Aalborgs rytme. Samtidig begyndte boldene at gå i mål i den anden ende. På fem minutter blev 6-1 til 7-6, og så tog Stefan Madsen en timeout.

  • På stregen havde Aalborgs Magnus Saugstrup igen fundet storspillet frem. Nordjyden blev topscorer i kampen med seks mål. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Grund til grin på Aalborg-bænken, hvor cheftræner Stefan Madsen (tv.) kunne se sit hold cruise en stenstikker sejr hjem over Nantes i Champions League. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 2

Aalborg-trænerens peptalk hjalp. Efter en lang periode uden scoringer fik Felix Claar passeret Emil Nielsen i Nantes-målet. Det blev startskuddet til endnu en god periode for hjemmeholdet, som kunne gå til pause foran 16-9.

I anden halvleg forsvandt spændingen om udfaldet hurtigt.

Aalborg fortsatte med at styre begivenhederne, godt hjulpet på vej af en fortsat storspillende Aggefors.

Efter et kvarter var 16-9 blevet til 26-15, og så kunne Aalborg så småt sætte kampen på cruise control. Det endte da også med, at Nantes kom en smule nærmere, men den danske sejr var aldrig i fare.

Aalborgs næste kamp i Champions League er hjemme mod tyske Kiel 21. oktober.

/ritzau/