Aalborg tager arbejdssejr over Celje i vigtigt Champions League-opgør

Kristian Sæverås leverede store redninger i målet, da Aalborg slog Celje med 28-24 i Champions League.

Håndboldherrerne fra Aalborg hentede søndag endnu en sejr i Champions League.

På hjemmebane vandt nordjyderne med 28-24 over slovenske Celje, der var bagud fra start til slut i Gigantium.

Med sejren holder Henrik Møllgaard og holdkammeraterne fast i fjerdepladsen i gruppe A, hvor holdet presses hårdt af tyske Flensburg-Handewitt, der er to point efter Aalborg med to spillerunder tilbage.

Begge mandskaber er klar til ottendedelsfinalerne, men fjerdepladsen giver på papiret en nemmere modstander i knockoutfasen.

Sæverås præsterede i målet

I søndagens opgør kom de nordjyske værter fremragende fra start og bragte sig foran med 4-0, før Celje kom på tavlen.

Med fem minutter tilbage af første halvleg var føringen udbygget til 12-6, men de slovenske gæster fik reduceret til 9-13 før pausen.

I Aalborg-målet leverede Kristian Sæverås flere gode redninger, og da nordmanden samtidig var hurtig til at sætte spillet i gang, førte det ofte til kontrascoringer i den anden ende af banen.

Og cheftræner Stefan Madsen mener da også, at keeperen gjorde en helt særlig figur i løbet af kampen.

- Han leverede en vanvittig præstation i målet. Vi formår aldrig at få spillet til at glide, og der redder han os i flere afgørende situationer, siger Stefan Madsen til DR Sporten.

Aalborg-målmand Kristian Sæverås leverede fremragende spil, da Celje søndag blev slået i Gigantium. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Midtvejs i anden halvleg fik gæsterne reduceret til 22-23, efter at Celjes målmand to gange i træk kastede bolden over en banelængde ned i et tomt mål efter et par Aalborg-afbrændere.

I den tætte fase trådte Tobias Ellebæk i karakter i Aalborg-angrebet med flere vigtige aktioner, blandt andet fire scoringer.

Med to minutter tilbage havde Celje mulighed for at reducere til 25-26 på et straffekast, men det forhindrede Kristian Sæverås i Aalborg-målet.

I samme sekvens kom nordmanden også i vejen for det næste forsøg, og så kunne Mark Strandgaard i stedet gøre det til 27-24 i den anden ende.

Lettelse hos spillerne i Aalborg Håndbold da sejren var sikret. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

'Sejren giver en dejlig sikkerhed'

Selvom nordjyderne sikrede sig sejren, var der flere ting, som holdet ikke kan være tilfredse med efter kampen.

- Vi er et stykke fra vores toppræstation. Jeg synes, at vi spiller for risikabelt i flere situationer, hvor vi tager for store chancer. Men vi kan være stolte over, at vi til trods for spillet kan tage de to point, lyder det fra cheftræner Stefan Madsen, der bakkes op af René Antonsen.

- Det krævede en arbejdsindsats af os i dag. Tingene fungerede ikke helt, som vi ønskede, men vi fik arbejdet os ud af det i anden halvleg. Vi var aldrig i tvivl om, at vi ville vinde, og selv om det hele ikke fungerer, så vinder vi alligevel. Det er en dejlig sikkerhed, siger Aalborg-spilleren.

/ritzau/