Aalborg-træner inden CL-opgør: Krise kan sende Kiel i to retninger

Aron Kristjanssons mandskab møder et tysk storhold under pres i aftenens Champions League-opgør.

Aalborgs Andreas Holst Jensen lavede en af weekendens bedste mål i Champions League. Se Top 5 over de bedste scoringer her.

De tyske håndboldgiganter fra THW Kiel er i krise inden Aalborg i aften kommer på besøg i Sparkassen-Arena.

I ligaen er det blevet til usædvanlige tre nederlag i blot seks kampe, mens begge opgør i årets udgave af Champions League er tabt – senest blev de 20-dobbelte tyske mestre kørt ud af brættet med cifrene 32-21 i Kielce.

De forsvarende danske mestre fra Aalborg har dermed noget der ligner en reel chance for at få noget med hjem fra besøget i det nordtyske.

I procent hedder den nok 70-30 i deres favør

aron kristjansson

Aalborg-træner Aron Kristjansson ser dog også muligheder mod Niklas Landin & co.

- Kiel er først og fremmest et klassemandskab, som har en meget, meget stærk hjemmebane. De er i øjeblikket lidt pressede og det gør nok, at de vil være endnu mere opsatte til aftenens opgør.

Kan I bruge det faktum, at de er under pres til noget?

- Det er ikke til at sige. Det kan udvikle sig i to forskellige retninger. Enten formår vi at stå imod deres pres i starten, så har vi en mulighed. Hvis de derimod lykkes med tingene, så spiller de for fuldt blæs i 60 minutter og så bliver det svært. Og der er forskel på Kiel på hjemme og udebane, lyder det fra Aron Kristjansson.

God kamp i Flensburg

I Champions League har Aalborg sikret sig to point efter de to første opgør. Først blev det til et yderst knebent nederlag ude mod Flensburg-Handewitt, mens weekendens opgør hjemme mod Celje resulterede i en sejr.

I spillede 50 flotte minutter i nederlaget ude mod Flensburg. Kan I tage noget fra det opgør med ind i aftenens kamp?

- Helt sikkert. Vi går ind til opgøret med masser af selvtillid og vi har haft en fin og opadgående formkurve de seneste kampe. I Champions spillede vi fremragende i størstedelen af kampen i Flensburg og vandt efterfølgende en vigtig sejr hjemme over Celje. Men det bliver svært mod Kiel. De kommer med alt, hvad de ejer og har.

Uden verdensstjerne

Kiel mangler klubbens normale anfører og helt centrale spiller Domagoj Duvnjak. Kroaten, der i 2013 blev kåret til verdens bedste mandlige håndboldspiller i 2013, har været ude med en skade i længere tid.

- Det er selvfølgelig et tab for dem, at Duvnjak ikke er med, for han er en verdensklassespiller. Det betyder noget for deres sikkerhed i spillet og de spiller lige nu lidt anderledes end de har gjort de seneste sæsoner.

Se højdepunkter fra Aalborgs sejr over Celje her

- De har hentet den slovenske playmaker Miha Sarabec. Han spiller voldsomt hurtig og er meget kreativ, men de Kiel dermed også med en højere risiko. Det har indtil videre ikke rigtig båret frugt, for de har lavet lidt for mange fejl i nogle kampe, fortsætter Kristjansson.

Hvad skal I lykkes med, hvis I skal tage point med hjem fra Sparkassen-Arena?

- Det kræver at vi dækker godt op, og at vores målmænd leverer en god præstation. Skal man overraske på en svær udebane, så er det alfa omega. De har lavet nogle fejl i deres angrebsspil på det seneste og det skal vi straffe i form af nogle nemme kontramål.

Hvordan vurderer du jeres muligheder i aftenens opgør?

- I procent hedder den nok 70-30 i deres favør. Skulle vi lykkes med vores og ting, hvis de nu får en svær dag, så kan alt ske, slutter Aalborgs islandske træner optimistisk.

Du kan følge Champions League-opgøret mellem THW Kiel og Aalborg på DR3 og i Liga på P3 fra kl. 18.25.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve