Ambitiøse Odense før debut i mestrenes liga: 'Det er her vi skal være'

Sidste sæsons sølvvindere spiller første Champions League kamp lørdag aften.

Både Jan Pytlicks Odense Håndbold og mestrene København debuterer lørdag i Champions League (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er kun et par år siden, Odense storsatsede på kvindehåndbolden. Sidste år snuppede det stærkt besatte hold DM-sølvet efter finalenederlag til København. Lørdag sender træner Jan Pytlick for første gang sit hold på banen i Champions League.

- Det er kæmpestort. Da vi startede med at købe ind til det hold her, var det en ny start, og at vi allerede så tidligt kan stå i Champions League er vigtigt. Det betyder meget med den erfaring og rutine, man bygger op, både i forhold til Champions League og den hjemlige række, mener Pytlick.

Odense er åbnet sæsonen overbevisende med syv sejre i syv kampe, og flere af de andre forventede tophold er slået undervejs. Derfor ser Pytlick også frem til at måle sit mandskab mod Europas bedste.

- Jeg er selvfølgelig spændt på, hvordan tingene holder. Nu kommer vi virkelig under pres. Men jeg glæder mig til at se, hvad vi er gode til, og også hvilke mangler vi måske har, siger træneren.

På direktionsgangene følger der også en stor tilfredsstillelse med udsigten til Champions League, hvor Odense skal op mod Larvik, Budocnost og Metz.

- Det er jo en bekræftelse på, hvor vi synes vi skal være, og det glæder vi os helt enormt til. Nu er det jo et relativt nyt hold med otte nye spillere sidste år og en sølvmedalje. Nu sigter vi mod næste skidt, og Champions League er et af dem, fastslår administrerende direktør Lars Peter Hermansen.

For flere af holdets profiler er Champions League ikke helt nyt terræn. Blandt andre har den danske landsholdsanfører Stine Jørgensen før spillet med FC Midtjylland. Alligevel ser også hun frem til en Europatur med sin nye klub.

- Det passer godt i udviklingen både for klubben, og der hvor vi er som hold, siger Stine Jørgensen.

Kvindernes Champions League består før nytår af en gruppe, hvor tre af de fire hold går videre til hovedrunden. Odenses modstander lørdag, Budocnost fra Montenegro, regnes på forhånd som gruppens stærkeste.

Mestrene debuterer også i Champions League

I en anden gruppe er der også Champions League debut til de danske mestre København Håndbold, der er rykket til Brøndby Hallen for at møde Brest Bretagne lørdag eftermiddag. – Det er en kamp, vi glæder os vanvittigt meget til. At skulle høre Champions League hymnen inden kampstart bliver stort. Vi er kvalificeret til turneringen på grund af et langt sejt træk i sidste sæson, så nu gælder det om at nyde øjeblikket, siger Københavns træner Claus Mogensen til klubbens hjemmeside.

Modsat Odense har mestrene fra København fået en halvskidt start på den ny sæson med tre nederlag i syv kampe.

DR2 viser Odenses Champions League debut lørdag fra 18.50 på DR2.

Facebook
Twitter