Anne Mette Hansens vej til Champions League-trofæet går gennem norsk storhold

Det stjernespækkede Györ-hold med Anne Mette Hansen skal møde norske Vipers i Champions League-semifinalen.

Anne Mette Hansen skal op imod norske Vipers i Champions League-semifinalen. (Foto: Frank Cilius © Scanpix)

Det største danske islæt i kvindernes Final Four i Champions League er Anne Mette Hansen, der spiller for stjerneholdet Györ. De er manges favoritter til at vinde turneringen, og nu kender de noget af vejen dertil.

I semifinalen skal de nemlig op imod norske Vipers i en kamp, hvor der er flere grunde til Györs favoritværdighed. Det mener DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppsen.

- Det bliver et opgør, hvor Györ er store favoritter på grund af deres hold, og fordi kampen bliver spillet i Budapest. Vipers har godt kollektiv med norske spillere, som fungerer godt som gruppe. De spiller som et hold, men de har heller ikke så mange profiler. Så det er en god lodtrækning for Györ og Anne Mette Hansen, forklarer han.

- Jeg sagde allerede inden sæsonen, at Györ var mine favoritter til at vinde Champions League, og det er de stadig. Det er et hold, som har en vild bredde. De har tre dygtige målvogtere og et hav af bagspillere, som alle kan gå ind og afgøre Champions League, lyder det fra Lars Krogh Jeppesen.

En af de profiler er altså den danske landsholdsspiller Anne Mette Hansen, og hun kan også ende med at spille en vigtig rolle for Györ i Final Four.

- Anne Mette Hansen har scoret lige over 50 mål i den igangværende Champions League-sæson, og det er en sæson, hvor hun virkelig har grebet chancen og bevist, hvad det er, hun kan, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Jeg havde forventet, at hun havde spillet mere i kampene mod Odense, fordi jeg synes, at hun gør det godt og stabilt. Men Györ har også bare den bredeste trup af alle og specielt på hendes plads, forklarer han.

Så vi må vente og se, hvordan træneren prioriterer, men indtil videre har hun spillet en stor Champions League-sæson, og det har været en fornøjelse at følge, lyder det fra DR Sportens håndboldekspert.

I den anden semifinale mødes Rostov-Don og Metz i et mere lige opgør.

Semifinalerne spilles den 11. maj i Budapest. Du kan se bronzekampen og finalen den 12. maj på DR’s kanaler.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk