Brødrene Landin snupper første billet til CL-kvartfinale

Kiel med Niklas og Magnus Landin slog Veszprem og snuppede førsteplads i Champions League-gruppespil.

Niklas Landin og THW Kiel er som det første hold klar til kvartfinalerne i Champions League. (arkivfoto) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

THW Kiel er som den første klub klar til kvartfinalerne i håndboldens Champions League.

Med brødrene Niklas og Magnus Landin på banen vandt tyskerne nemlig topbraget i gruppe B mod ungarske Telekom Veszprem HC og Rasmus Lauge med 29-28 på hjemmebane.

Sejren betyder, at Kiel med 20 point ikke længere kan hentes på førstepladsen af nummer to Veszprém, der har 16 point, inden de to sidste runder, da tyskerne er bedst indbyrdes.

Vinderne af gruppe A og B stryger direkte i kvartfinalerne, mens de øvrige avancerende hold går videre til ottendedelsfinalerne.

  • Rasmus Lauge skiftede i sommer til den ungarske storklub Veszprem. (Foto: MARTIN ZIEMER © Scanpix)
  • Danske Magnus Landin (nr. tre fra venstre) bidrog med en enkelt scoring i Kiels vigtige CL-sejr mod Veszprem. (Foto: MARTIN ZIEMER © Scanpix)
1 / 2

Derfor var Kiel-jublen stor, da den knebne sejr var hjemme. Kiel førte med 29-26, da kampen gik ind i sine sidste otte minutter, men derfra scorede tyskerne ikke en eneste gang.

Ungarerne havde dog også svært ved at score i slutfasen, og Kiel-keeper Niklas Landin snuppede det sidste forsøg i sidste sekund, da Veszprém i det sidste angreb jagtede udligningen.

Magnus Landin blev noteret for én scoring. Det samme blev Rasmus Lauge for gæsterne.

Mens Kiels altså nu er klar til kvartfinalen, jagter danske Aalborg Håndbold også en plads videre fra Champions League-gruppespillet. Næste opgave er søndag mod Celje, og det opgør kan du se direkte på DR1 fra klokken 16.35.

/ritzau/