Champions League-finalen bliver med en danskerduel i centrum: 'Det er totalt fedt'

Kevin Møller og Barcelona møder Niklas Landin og Kiel i Champions League-finalen.

Niklas Landin og Kiel spillede sig i finalen, da sejren kom i hus i semifinalen mod Veszprem efter forlænget spilletid. (Foto: © Ina Fassbender, Scanpix)

Mandag aften blev de to finalister fundet i herrernes Champions League i håndbold. Sidste sæsons finale, vel at mærke, der blev udsat på grund af corona. Barcelona mod Kiel.

I et år, hvor intet er, som det plejer, er tirsdagens Champions League-finale selvfølgelig ingen undtagelse.

- For første gang i den tid jeg har dækket Champions League, der har jeg rent faktisk en favorit i en finale. Ellers har jeg altid syntes, at det var fifty-fifty. Men med det Barcelona leverede i semifinalen, så står de med de stærkeste kort til finalen, siger DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen.

Barcelonas offensiv blæste Mikkel Hansen og PSG ud af hallen, da spanierne i den tidlige semifinale sikrede sig en finalebillet med en 37-32-sejr.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Barcelona efterlod klart det bedste indtryk. Hold da op en fart, der blev spillet med. Det var voldsomt imponerende. Det her flow, de kan spille med angrebsmæssigt, det er virkelig dejlig håndbold at se på.

- Barcelona var bare klart det bedste hold. Ingen tvivl om det. I den anden semifinale, der kunne alt ske, siger Lars Krogh Jeppesen med henvisning til semifinalen mellem Kiel og Veszprem, hvor der skulle forlænget spilletid til, før der var fundet en afgørelse.

Barcelona vandt sikkert mod PSG og Mikkel Hansen i Champions League-semifinalen mandag. Champions League-trofæet er et af få trofæer, Mikkel Hansen endnu ikke har i sit trofæskab. (Foto: © Friedemann Vogel, Scanpix)

Barcelona har væsentligt flere offensive strenge at spille på, mener håndboldeksperten, og det er også derfor, de løber med favoritværdigheden i hans bog. I Kiel er det meste af offensiven lagt op på en hvis norsk stjerne.

- Sander Sagosen er uden sammenligning det største offensive kort, Kiel har. Kan Xavi Pascual, Barcelonas træner, finde løsningerne til at sætte Sagosen i skak, tage initiativet på ham, og måske tage ham lidt ud af kampen, så kommer Kiel i problemer, siger Lars Krogh Jeppesen.

Han pointerer dog også, at man næppe kan tage Sander Sagosen helt ud af en kamp, så det handler i større grad om, at begrænse hans indflydelse til en håndfuld scoringer.

Den danske duel

Allerede inden semifinalerne stod det klart, at en dansker ville ende med at være på det vindende hold, da alle fire semifinalehold har dansk islæt.

Semifinaleresultaterne ville det sådan, at finalen ender med en dansk målmandsduel mellem Niklas Landin i Kiel-målet og Kevin Møller i Barcelonas mål.

- Målmandsduellen bliver vanvittig interessant. Vi kan jo lige pludselig stå med en afgørende danskerduel. Kevin Møller stod en fantastisk kamp, første halvleg især, i semifinalen. Landin stod ikke sin bedste kamp i semifinalen, men vi ved bare, at han kan finde det frem. Det er totalt fedt, og det glæder jeg mig til at følge, siger Lars Krogh Jeppesen.

Da Kevin Møller blev skiftet ind i semifinalen var PSG foran, men med otte redninger på 12 skud inden pausen bidrog han kraftigt til, at Barcelona gik til pause med en føring på fire mål. (Foto: © Thilo Schmuelgen, Scanpix)

I sin aktive karriere stod Lars Krogh Jeppesen selv i Champions League-finalen tre gange, og selvom Lanxess Arena i Köln, hvor finalen spilles, ikke er fyldt til bristepunktet med 18.500 fans, så er finalen stadig en gigantisk håndboldkamp, når han tænker tilbage på det.

- Der venter en kamp, som meget få håndboldspillere får lov til at spille. Den største klubkamp. Det er kampen, hvor alle interessenter inden for håndboldsporten kigger med. Det er massivt, det er fedt, og det er kronen på værket. Det er derfor, man spiller håndbold som lille dreng.

- Jeg kan huske en enorm glæde og at glæde sig til at skulle ud og præstere. Jeg synes, det var mega fedt, og det tror jeg også, alle spillerne synes. Alle går jo og drømmer om at løfte pokalen til sidst, siger Lars Krogh Jeppesen.

Finalen bliver også et opgør mellem to vidt forskellige spillestile. Mens Barcelona er garant for flydende og hurtigt angrebsspil, så er det andre dyder, der bærer Kiel-holdet fremad.

- Jeg glæder mig til at se alle de forskellige elementer. Jeg er vildt imponeret over den måde, Barcelona spiller angreb på, hvor de lader bolden gøre arbejdet. De arbejder i zoner og deres spil med stregen især. Der er et utroligt flow. I den anden semifinale var det, der stjal overskrifter den tyske defensiv. Hvor godt den stod, og hvor godt afstemt den var.

- Det bliver en kamp med to forskellige måder at spille på. Der er jo verdensklassespillere på begge hold, så det bliver sindssyg sjovt, og jeg glæder mig, siger Lars Krogh Jeppesen.

Finalen mellem Barcelona og Kiel spilles klokken 20.30, men inden da er der bronzekamp mellem Veszprem og PSG. Begge kampe kan ses på DR2 fra klokken 17.45.