Dansker piller pynten af PSG's stjerner og er klar til dansk målmandsduel i Champions League-finalen

Tirsdagens Champions League-finale i herrehåndbold bliver en dansk målmandsduel.

Kevin Møller gik til pause med en redningsprocent på 66,7. (Foto: © Thilo Schmuelgen, Scanpix)

Barcelona bliver den ene af deltagerne i herrernes Champions League-finale i håndbold.

I mandagens semifinale vandt den spanske storklub med 37-32 over Paris Saint-Germain ved Final 4-stævnet i Köln.

Den danske målmand Kevin Møller var helt central i spaniernes sejr. Han kom ind midtvejs i første halvleg, da PSG førte, men efter storspil fra danskeren overtog Barcelona kontrollen i kampen.

Ved pausen havde Kevin Møller en redningsprocent på vanvittige 66,7. Selv om den naturligt nok dalede i løbet af anden halvleg, kunne sønderjyden til sidst fejre finalepladsen med en samlet redningsprocent på 39.

Dermed havde han mere succes end Mikkel Hansen, der begik flere fejl undervejs, men trods alt scorede på syv ud af ni skud.

PSG var uden den coronaramte danske stregspiller Henrik Toft Hansen. Han ville formentlig have pyntet i franskmændenes forsvar, der havde svært ved at håndtere Barcelonas hurtige angrebsspil.

Henrik Toft Hansen måtte sidde ude af kampen på grund af en positiv coronatest. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Den spanske klub var også uden en af sine danskere. I november blev fløjspilleren Casper U. Mortensen således meldt ude med en knæskade i fem måneder.

Finalemodstanderen bliver tysk

Tyske THW Kiel skal møde spanske FC Barcelona i herrernes Champions League-finale i håndbold.

Det blev en kendsgerning, da tyskerne mandag aften slog den ungarske storklub Veszprem i semifinalen ved Final 4-stævnet i Köln efter et stort drama.

Kiel vandt med 36-35 efter forlænget spilletid i en omskiftelig og medrivende kamp. Tyskerne nåede at føre med syv mål i første halvleg for at komme bagud med fire mål i anden halvleg inden en stærk slutspurt.

Kiel-spillerne jubler, da det blev en kendsgerning, at de er klar til finalen tirsdag. (Foto: © Friedemann Vogel, Scanpix)

Med Kiel-sejren er der lagt op til en finale mellem to danske målmænd, da tyskerne har Niklas Landin på mål, mens Barcelona råder over Kevin Møller.

Det er to håndboldmastodonter, som mødes i tirsdagens finale, for tilsammen har klubberne vundet Europas mest prestigefyldte klubturnering 12 gange.

Kiels tredje og seneste triumf i Champions League var i 2012, og kun to klubber har vundet turneringen flere gange. Den ene af dem er finalemodstanderen, som senest vandt turneringen i 2015. Med sine ni Champions League-titler har Barcelona flest af alle.

Veszprem var uden en skadet Rasmus Lauge, mens Nikolaj Markussen var henvist til en reservetjans på bænken i semifinalen.

Ungarerne var smalle favoritter, men holdet måtte vente til langt inde i anden halvleg, før det blev til en føring.

En del af forklaringen var blandt andet, at Veszprem i første halvleg nåede at have en scoringspause på over 11 minutter, før Niklas Landin igen blev passeret. Det udnyttede Kiel til at opnå et syvmålsforspring, mens pauseføringen var på fem mål.

Comeback i anden halvleg

I løbet af anden halvleg fik Veszprem så stille og roligt spist sig ind i opgøret igen, og Niklas Landin måtte et smut på bænken.

Afløseren Dario Quenstedt fik heller ikke fat i meget, og så røg Landin tilbage i buret.

I første omgang var det med begrænset succes, og med 13 minutter tilbage af opgøret var ungarerne pludselig i front med 25-24 og kort efter 28-24.

Kiel tog en sidste timeout, og det så ud til at være den rette medicin. Tyskerne fik kæmpet sig tilbage med fem scoringer i træk og tog føringen, men Veszprem fik udlignet, og kampen gik i forlænget spilletid.

Her fik Veszprem den bedste start og førte med to mål efter den første halvdel af den forlængede spilletid. Atter svarede Kiel tilbage, og svenske Niclas Ekberg blev den store helt i slutfasen.

Med 39 sekunder tilbage scorede han til 36-35, og til sidst stod han - lidt ufrivilligt - bag den afgørende blokering med hovedet, så Kiel avancerede til finalen.

Finalen spilles tirsdag aften. Der er tale om afslutningen på 2019/20-sæsonen, som blev afbrudt på grund af coronapandemien før knockoutfasen i Champions League.

Både bronzekampen og finalen i herrernes Champions League kan ses tirsdag fra klokken 17.45 på DR2.

/ritzau/