Den danske liga koster kræfter: 'Vi kan ikke få luft som de andre europæiske topklubber'

Den hårde danske liga udfordrer håndboldklubberne Skjern og Bjerringbro-Silkeborg, der søndag træder ind i Champions League.

I sidste sæson nåede Ole Nørgaard og Skjern kvartfinalen i Champions League. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Skjern og Bjerringbro-Silkeborg tørner søndag for første gang i sæsonen ud i klubhåndboldens fornemste turnering, Champions League.

Man skal dog ikke nødvendigvis forvente, at de to danske klubber går ud og tromler al modstand ned på deres vej.

Tager man et kig i klubbernes kalender, er der ikke meget plads til restitution før kampene i Europa. Der er stort set kampe på programmet hver tredje dag.

Jævnbyrdigheden og de mange kampe i Danmark er ifølge Skjern-træner Ole Nørgaard problemet, når de danske hold skal ud for at spille europæisk.

- Vi møder hold fra en anden vægtklasse ude i Europa. Vi har simpelthen mindre fysik, end de hold vi møder. Det skal ses i sammenhæng med, at vi spiller to kampe hver eneste uge.

- I Danmark har vi den mest jævnbyrdige turnering i verden. Vi har ingen kampe, hvor vi kan få luft. I modsætning til nogle af de helt store klubber ude i Europa, siger Ole Nørgaard.

Store klubber som Veszprém i Ungarn og Vardar i Makedonien spiller mod væsentligt dårligere hold i deres hjemlige ligaer. Derfor er klubberne bedre restitueret, når de kommer ud i Europa.

Danmarks landstræner, der også er cheftræner i den tyske klub Rhein-Neckar Löwen, Nikolaj Jacobsen, genkender billedet, da han oplever samme udfordring i Tyskland.

Han er enig i, at den danske liga er så hård, at det rammer holdene i Champions League.

- Det er klart, at det er den tyske og den franske, der er bedst. Så kommer den danske som tredjebedst.

- Der er ingen danske klubber, der kan hamle op med Veszprém i Ungarn, men til gengæld er der langt større bredde og jævnbyrdighed i den danske liga, siger Nikolaj Jacobsen.

Skjern møder søndag de slovenske mestre fra Celje, mens BSV står over for russiske Chekhovskiye Medvedi, der har vundet det russiske mesterskab de seneste 17 år.

I sidste sæson leverede Skjern et stort resultat, da klubben spillede sig hele vejen til kvartfinalen, hvor de senere finalister fra Nantes blev stopklods.

I ottendedelsfinalen sendte Skjern topholdet Veszprém ud af turneringen.

/ritzau/

DR1 sender søndag Bjerringbro-Silkeborgs kamp mod Medvedi i Champions League med optakt fra kl. 14.40. Og umiddelbart efter sendes Skjerns kamp mod Celje, der går i gang kl. 17.00.

Facebook
Twitter