Drømmen har fået vokseværk: Nu kan Team Esbjerg spille sig tættere på Europas absolutte top

De forsvarende danske mestre kan med en sejr over ungarske FTC komme tættere på drømmen om Final 4.

Jesper Jensen og Team Esbjerg har to kampe til at spille sig tættere på en mere overkommelig kvartfinalemodstander. (Foto: John Randeris © Scanpix)

De forsvarende danske mestre fra Team Esbjerg tog i sidste weekend et stort skridt op på håndboldens største scene – en kvartfinaleplads i kvindernes Champions League i håndbold.

Sidste gang Team Esbjerg var i Champions League blev hovedrunden endestationen i debutsæsonen i 2016/2017. Nu er det vestjyske hold blandt Europas otte bedste hold og mandskabet øjner muligheden for at spille sig på førstepladsen i gruppen.

En præstation som får DR Sportens håndboldkommentator Lars Krogh Jeppesen til at anprise den hidtidige bedrift.

- Team Esbjerg er den helt store overraskelse i indeværende Champions League-sæson. At de skal spille om at blive nummer et i en pulje med Metz, Rostov-Don, Buscuresti, Vipers og FTC. Det er meget mere, end vi havde kunne håbe på. Det vidner om en stærk holdpræstation, siger Lars Krogh Jeppesen.

Målsætningen er opjusteret

Nu venter der klubben to svære opgør, inden en kommende kvartfinalemodstander skal findes. Klubbens officielle målsætning inden sæsonen var at gå videre fra gruppespillet. En målsætning som cheftræner Jesper Jensen opjusterede til en kvartfinaleplads.

- Inden lodtrækningen drømte vi om kvartfinalen. Da vi så lodtrækningen, blev den drøm slukket lidt. Nu står vi så i en kvartfinale efter en fuldstændig vanvittig lodtrækning, der næsten var den sværeste, man kunne få, siger Team Esbjergs cheftræner og forsætter.

- Nu står vi med to kampe tilbage og mulighed for at spille os tættere på en mere overkommelig kvartfinalemodstander. Det vil vi selvfølgelig gå efter. Den første del handler om at undgå Györi. Det vil sige, at vi skal i top tre, men det er klart, at når vi er, hvor vi er, og har kvalificeret os til kvartfinalen – så bliver Final 4 den nye drømmemålsætning.

Team Esbjerg kunne med sejren over Vipers Kristiansand spille sig videre til kvartfinalen i kvindernes Champions League. (Foto: John Randeris © Scanpix)

En målsætning som Lars Krogh Jeppesen også mener, at klubben skal gå efter.

- Jeg synes, man skal have som mål at komme til Final 4. Det skal man, fordi resultaterne og spillet har været derefter, og man står med rigtig gode kort på hånden med en sejr over FTC. Så har de Metz på hjemmebane, og så kan de ende med at vinde den her pulje, siger Krogh Jeppesen.

En eksplosiv modstander

Team Esbjerg skal søndag møde ungarske Ferencvárosi Torna Club for anden gang i hovedrunden. Hvis Esbjerg formår at tage to point mod det ungarske hold, eller fjerdepladsen i gruppen CSM Bucuresti taber deres udekamp mod førstepladsen fra Metz, er Team Esbjerg i top tre blandt gruppens fire kvartfinalister.

Den ungarske modstander er placeret sidst i gruppen, og har udover deres første sejr over CSM Bucuresti ikke kunne stille meget op mod de resterende hold i gruppen. De gjorde dog et ihærdigt forsøg, da de åbnede det første opgør mod Esbjerg med bulder og brag i starten af februar måned.

- Jeg husker den som den fedeste og mest intense håndboldkamp, vi har spillet i nærmest et år – med en masse tempo og individuel kvalitet. Så er det klart, at der også kom lidt ekstra, fordi vi kom bagud 5-0. Det var en kamp, der i min verden havde det hele, siger cheftræneren.

Du kan se højdepunkter fra det første opgør i gruppen mellem Esbjerg og FTC i klippet her.

Esbjerg skal gøre arbejdet færdigt

DR Sportens håndboldkommentator forventer også hård modstand i de kommende kampe, der vil forsøge at give Esbjerg kamp til stregen.

- Det kræver, at Team Esbjerg er helt deroppe, hvor de har været tidligere i sæsonen. De to kampe kommer til at definere chancerne for at fuldføre denne fantastiske Champions League-sæson.

- Det vil være rigtig flot, hvis man kan sætte sig selv i det udgangspunkt. At de har muligheden for at komme til Final 4. Men man skal lige gøre arbejdet færdigt i denne gruppe, uddyber Krogh Jeppesen.

Cheftræneren hos Esbjerg har ligeledes forberedt sit hold på overraskelsen fra sidst og forventer ikke samme begyndelse på opgøret.

- Vi er noget mere forberedt. Spillerne har prøvet at stå over for dem.

- Jeg tror ikke, de har så meget nyt at komme med. De har deres tempospil og meget individuel kvalitet. Jeg tror, vi kan stå bedre imod, men til gengæld får de nok også lidt flere vinger af at spille på hjemmebane, uddyber Jesper Jensen.

Team Esbjerg og Ferencvárosi Torna Club spiller søndag kl. 14.50, og du kan se kampen på DR1.