En tidlig nytårsraket? Champions League-finalestævne flyttes til december

Det Europæiske Håndboldforbund har - igen - valgt at flytte herrernes Final4-stævne i Champions League, så det nu spilles 28. og 29. december.

Den franske klub Montpellier vandt for to år siden herrernes CL-turnering. (Foto: Thilo Schmuelgen © Scanpix)

En tidlig nytårsraket i håndboldmæssig forstand?

Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, har allerede haft gang i kalendergymnastikken, og nu får coronapandemien igen skovlen under planerne for Champions League-turneringens Final4-stævne på herresiden.

Det betyder, at det i forvejen udskudte stævne med afvikling i Køln skubbes fra 22. og 23. august til 28. og 29. december i år.

Beslutningen kommer, efter Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, onsdag aften overfor de tyske borgere slog fast, at der vil være forbud mod store forsamlinger frem til 31. august.

Den udmelding harmonerer ikke med tusindvis af fans til håndboldfest i Køln, og det tager EHF altså nu konsekvensen af.

- Fra europæisk klubhåndbolds synspunkt - og det blev bakket op af klubrepræsentanterne ved et møde i sidste weekend - er der en fælles vilje til at afholde EHF Final4 i 2020, siger Michael Wiederer, EHF's præsident, i en pressemeddelelse.

Aalborg Håndbold har kvalificeret sig til ottendedelsfinalerne i Champions League. På kvindesiden er Team Esbjerg klar til kvartfinalen. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

På et møde 24. april vil EHF's eksekutivkomité beslutte, hvordan den europæiske håndboldsæson 2019-2020 skal afsluttes, heriblandt hvordan klubbernes kvalifikation til Final4-stævnet i december vil foregå.

- I alle tilfælde vil beslutningen træffes på baggrund af de sportslige resultater, klubberne har opnået i de allerede spillede runder, siger Michael Wiederer.

Aalborg tror ikke på afvikling af ottendedelsfinale

Meldingen om Final4-udsættelsen giver et svar, men den efterlader fortsat Aalborg Håndbold og direktør Jan Larsen i en venteposition.

Han skal 'nok finde plads til et Final4-stævne' i sine spilleres kalender, men det er jo betinget af, at de kommende knockout-kampe afvikles - og vindes ikke mindst.

Nordjyderne har spillet sig frem til ottendedelsfinalen, hvor Porto venter i starten af juni, men Aalborg-direktøren har svært ved at forestille sig, hvordan det skulle lykkes EHF at klemme de opgør ind med den nuværende verdenssituation.

- Jeg kan ikke se, hvornår man skulle spille ottendedels- og kvartfinalerne. Så jeg kan næsten tro, at EHF vælger de hold, der skal spille Final4, siger Jan Larsen til DR Sporten.

Sker det, tager EHF fordelingshatten på, ryger Aalborg videre til kvartfinalen, der i så fald bliver nordjydernes europæiske endestation. Klubbens bedste placering i Champions League-turneringen nogensinde.

Hvordan ville du have det med at nå til en kvartfinale på den måde?

- Vi ville hellere have spillet os dertil. En kvartfinale på papiret er ikke det samme. Vi synes stadigvæk, at det har været en formidabel sæson, og derfor er vi hamrende ærgerlige over, hvis det skal slutte sådan her, siger Jan Larsen.

Bliver samtlige knockout-kampe aflyst frem mod Final4, vil det - efter EHF's model - blive Barcelona, Paris, THW Kiel og Veszprem, som dyster om trofæet i december.

Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen, tror ikke for alvor på, at klubbens ottendedelsfinaler i Champions League bliver afviklet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

For Aalborg er skæringsdatoen 15. maj. Her skal EHF senest beslutte, om ottendedelsfinalerne mod Porto skal spilles. Indtil da må Jan Larsen og spillerne væbne sig med tålmodighed og ellers stå klar, hvis situationen ændrer sig.

- Så er det ikke anderledes, end at vi kan hidkalde spillerne igen i en fart. Vi har en tro på, at de holder sig i gang. Det gør alle. Det er deres levebrød.

- Men der er ikke nogen af os, som for alvor tror på den løsning. Det hænger i det uvisse, så længe der ikke er meldt noget konkret ud, siger Aalborg Håndbolds direktør.

Om udviklingen også kommer til at ramme herrernes EHF Cup-finaler i slutningen af august, som spilles i Berlin, melder EHF ud på et senere tidspunkt. Det samme gælder informationer om kvindernes Final4-stævne i Champions League i Budapest 5. og 6. september.